VM i Doha – Sejre til de danske hold

Dagen bød på sejre til både herrerne og damerne

Danmark er også på tavlen hos herrerne, og dermed tilbage i kampen om oprykningspladsen.

En sikker sejr fra Michael Maze (30)over Alexander Karakasevic (50) bragte Danmark foran 1-0. Især i andet sæt viste Maze mental styrke, da han ved stillingen 6-9 fik dømt en servefejl mod sig til 6-10 og derpå vandt de efterfølgende fire bolde og senere sættet.

Allan Bentsen (60) spillede en god kamp mod verdens nummer 42 Slobodan Grujic. Det var hele tiden marginalerne der afgjorde de meget seværdige dueller ude fra bordet, men Grujic tog sejren og udlignede den danske føring.

Finn Tugwell (85) tog sin anden sejr ved VM ud af to mulige og bragte Danmark foran 2-1. Det var en ensidig affære, og Rade Markovic (124) kunne ikke stille noget op mod Finns varierede og fornuftige spil.

En sikker start med 2-0 blev vendt til 2-2 og selvom Michael Maze kom foran 10-7 i femte mod Slobodan Grujic, blev det alt for spændende. Først på den femte matchbold 15-13 lukkede Maze kampen og Danmark fik dermed sin første sejr ved VM.

Næste kamp er onsdag kl. 8.00 mod Spanien. Følg kampen live!

Øvrige resultater fra puljen: Spanien-Tjekkiet 1-3, Holland-Grækenland 0-3.

Anden dasnke sejr hos damerne en kendsgerning efter en fremragende holdindsats

I en helt igennem velspillet kamp, havde Mie Skov (263) mere at byde på end sin højere rangerende modstander Judith Herczig (179). Efter gevinst i første sæt på 11-7, havde mie tre sætbolde i andet, men tabte det 11-13. I tredje sæt var det omvendt – Mie hentede 5-8 og vandt 11-8. fjerde blev tabt med 8-11 inden Mie satte trumpf på med kampen bedste bold – Mie vender rundt om hjørnet og sætter matchbolden ind til 11-8.

I anden kamp var der ingen slinger i valsen, da Pia Finnemann (198) besejrede Martina Petzner (409) med 3-1. Pia var overlegen igennem kampen, og mistede bare koncentrationen i tredje, før kampen blev lukket.

Janne Jensen (308) fuldbyrdede sejren med en super indsats mod Veronika Heine (329). Det lev afgørende at Janne fik spillet over i sin forhåndsside, så hun kunne presse Heine i baghånden. Sejren i den tætte kamp viste også Jannes store overskud i fighten.

Næste kamp er onsdag mod Indien kl. 17.00. Følg den live!

Resultater fra puljen: Nigeria-Slovenien 0-3, Bulgarien-Indien ikke færdigspillet.

Forfatter: Jakob Harden
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk