UEM-GULD TIL DANMARK

Danske Jonathan Groth har vundet guld ved EM for Ungdom 2010!
Jonathan Groth nåede til tops i Herre Junior Double, hvor han sammen med sin makker, rumænske Honor Szocs, finalebesejrede det belgiske par Lauric Jean/Cédric Nuytinck med 3-0 (3 x 11-6).

Den nykårede europamester var naturligvis meget glad efter triumfen i Istanbul:

“Jeg er meget tilfreds – vi vandt både finalen og semifinalen klart med 3-0, og i kvartfinalen førte vi klart i både tredie og fjerde sæt, men selvom vi var ved at smide sejren væk, vandt vi alligevel.

Allerede meget tidligt i turneringen troede jeg vi havde gode chancer, og jeg synes vi er det bedste par i Europa”, sagde den nykårede europamester.

Mads Flod-Sørensen var – ikke overraskende – ligeledes tilfreds efter triumfen:

“Jeg er selvfølgeligt fuldt tilfreds – de viste i finalen, at de var i særklasse, og de har været så meget bedre end de andre par hernede, så det var fuldt fortjent.

Bortset fra det første sæt i den første kamp, har de været overlegne – i kvartfinalen skulle de have vundet med 3-0, ligesom de gør i både semifinalen og finalen.

Siden Austria Junior Open, hvor de spillede sammen første gang, har jeg troet på noget stort – vi fandt det rigtige mix med de to, og det er rart, når det man tror på, lykkes!

Næste mål for Groth er nu VM for Ungdom til december og inden det EM for Senior, hvor han skal kæmpe for at komme med ligesom sidste år.

Nu er der kommet hul på bylden, og nu gælder det om at tage det næste skridt, så han også kan vinde mesterskaber på seniorsiden”, slutter ungdomslandstræneren fra Tyrkiet.

Ungdomseuropamesterskabet til Jonathan Groth er det første danske af slagsen siden 1999, hvor Michael Maze vandt guld i både HJ-single og -double.

Danmark har vundet seks UEM-guldmedaljer i alt – den første kom i 1994, hvor herrejuniorholdet med Martin Monrad, Morten Knudsen, Thomas Petersen og såmænd Mads Sørensen, der den gang endnu ikke hed Flod til mellemnavn, strøg til tops i holdturneringen i byernes by, Paris.

Året efter vandt Martin Monrad sit andet og Danmarks tredie ungdomseuropamesterskab, da han sammen med Alexei Smirnov vandt Herre Junior Double – og året efter igen var det Michael Maze’ tur til at vinde sin første og Danmarks første UEM-singletitel, da han nåede til tops i drengerækken.

Maze tog sin før nævnt også af den fjerde og femte danske UEM-titel, og Jonathan Groth blev altså nr. 6 i rækken af guldmedaljevindere – og hentede dermed den tredie danske UEM-medalje på kun fem år, som alle opnået i herrejuniordouble:

I 2006 vandt Mikkel Hindersson/Kasper Sternberg bronze i Sarajavo, hvilket blev gentaget sidste år, da Jonathan Groth/Tobias Lau nåede på podiet i Prag – og så kom altså det tredie stykke metal i hus i dag, da Groth tog to skridt op på medaljeskamlen, og vandt guld i Istanbul.

– man kan læse meget mere om EM for Ungdom 2010 ved at følge de to links øverst…

25/7 – 11:15 | GROTH/SZOCS I UEM-FINALEN
Jonathan Groth er sammen med sin rumænske makker, Honor Szocs, i UEM-finalen i Herre Junior Double – i semifinalen blev det 3-0 mod det ungarsk/engelske par, Perei/Pitchford.

“De vinder 3-0, og det var meget komfortabelt – de fik overtaget i det korte spil, som var vigtigt, og de dominerede bordet fra start til slut, og var reelt en klasse bedre end modstanderne,

I finalen møder de et belgisk par, der ligesom Groth/Szocs er højre/venstrehåndede, hvilket vil give noget andet spil – belgierne spillere lidt på samme måde, og vil ligesom os gå efter initiativet og spiller agressivt.

Vinderchancerne er 50/50″, vurderer ungdomslandstræner Mads Flod-Sørensen fra Istanbul, hvor han er klar på bænken kl. 12:15 til herrejuniordoublen ved EM for Ungdom 2010!

I finalen venter som nævnt belgisk modstand i form af duoen Lauric Jean/Cédric Nuytinck, der var seedet til at nå 1/8-finalen i Istanbul – Groth/Socs var kvartfinaleseedede.

– man kan læse meget mere om EM for Ungdom 2010 ved at følge de to links øverst…

24/7 – 19:45 | UEM-MEDALJE TIL DANMARK
Danmark har for andet år i træk vundet medalje ved EM for Ungdom – i Herre Junior Double er Jonathan Groth klar til semifinalerne sammen med rumænske Honor Szocs.

Kvartfinalen mod den franske dou Gauzy/Le Breton blev en ren gyser, hvor adskillige klare føringer blev smidt væk af det dansk/rumænske par – i første sæt forblev to matchbolde uudnyttede, da 9-5 og 10-8 ikke var nok til sejr, efter de to første sæt var blevet vundet med 11-8 og 11-3.

I fjerde sæt kom Groth/Szocs igen foran med 9-5 (efter bl.a. 0-3 undervejs), men tabte herefter seks bolde i træk til sætnederlag på 9-11 mod de finaleseedede franskmænd.

I femte og afgørende sæt var det tæt hele vejen igennem, og trods fransk serv ved 9-9, vandt Groth/Szocs de to næste bolde og dermed sættet med 11-9 og kampen med 3-2, hvilket sikrede dem en plads i morgendagens semifinale.

Modstanderen i kampen om finalepladsen, der venter forude, er en engelsk/ungarsk duo – Liam Pitchford, der i den forgangne sæson spillede for Århus i STIGA Divisionen, og Gergely Perei.

Mads Flod-Sørensen var klar i mælet efter kvartfinalen: “De bliver europmestre”, lød meldingen fra ungdomslandstræneren, der herunder uddyber sin optimistiske udmelding:

“Da spillet kørte, var de klart bedst – og jeg tror de er det bedste par hernede, og der er selvfølgelig optimisme hos både spillere og coaches inden i morgen.

– de kan blive europamestre, hvis de følger samme linie som de lagde i dag, og går 100% efter det!

I semifinalen møder de et højre/højrehåndspar, hvilket giver noget helt andet spil end i kvartfinalen, hvor det var to ventre/højrehåndspar, der stod overfor hinanden.

Begge spillere skulle i kvartfinalen rejse sig efter deres nederlag i singleturneringen, men nu er de selvsagt helt fokuseret på doublerækken – jeg er meget optimistisk”, slutter ungdomslandstræneren.

– man kan læse meget mere om EM for Ungdom 2010 ved at følge de to links øverst…

24/7 – 12:45 | Groth klar til medaljekamp
Jonathan Groth er klar til kvartfinalerne i Herre Junior Double ved EM for Ungdom – i 1/8-finalen slog han sammen sin makker, rumænske Honor Szocs, det serbiske par, Radonjic/Subotic med 3-1.

Groth/Szocs møder i kvartfinalen det finaleseedede par Simon Gauzy/Thomas Le Breton – ved sidste års UEM slog Groth, sammen med Tobias Lau, netop Le Breton i kvartfinalen, hvor han dengang spillede sammen med Thomas Le Guen, hvilket sikrede Groth/Lau en semifinaleplads og bronze.

I singlerækken tabte Groth sin 1/8-finale til den topseedede tysker Patrick Franziska, der dermed er klar til kvartfinalen – Groth vandt tredie og femte sæt, men tabte relativt klart de øvrige.

Ungdomslandstræner Mads Flod-Sørensen havde følgende kommentarer til Groths præstationer:

“Groth er naturligvis skuffet lige nu, hvilket han også skal være – jeg mener han er god nok til at være blandt de otte, men han var ikke heldig med lodtrækningen, og møder den topseedede.

Vi skal dog ikke tude over lodtrækningen – Groth skulle selv have lavet bedre resultater op til UEM, hvilket havde givet en bedre seedning, og dermed en nemmere lodtrækning.

Han havde føringer undervejs, og var tæt på sejren i 2. sæt, hvilket havde givet en udligning til 1-1, hvilket formentlig vil have givet en anden kamp.

Groth spiller en helt OK kamp, hvor han holder hovedet koldt, og bliver ved med at spille, men han mangler de sidste 10% overskud, som man skal have i sådan en kamp – han går 100% efter det, men Franziska var bedre end ham i dag”, sagde en afklaret ungdomslandstræner efter nederlaget.

Mads Flod-Sørensen ser nu i stedet frem til kvartfinalen i doublerækken, hvor der spilles om medaljer – og det er med optimistiske briller:

“I double spiller Groth og Szocs en god 1/8-finale, hvor de vinder forholdsvist let – begge røg ud i samme runde singlerækken, og de skal nu sørge for at blive mentalt klar til kvartfinalen.

Jeg mener de har gode muligheder for medalje – Le Breton har haft et dårligt UEM, men Gauzy har på den anden side spillet en rigtig god turnering.

Selvtilliden som doublepar er vigtig, og spiller de op til deres bedste tror jeg de vinder, og jeg mener de er favoritter mod de finaleseedede franskmænd.

Vi er klar i eftermiddag, når der spilles om medaljer”, slutter ungdomslandtræneren fra Istanbul.

– man kan læse meget mere om EM for Ungdom 2010 ved at følge de to links øverst…

23/7 – 21:15 | Groth x 2 i 1/8-finalerne
Der var 10, der dagen startede – nu er der én dansker tilbage i hovedturneringen ved UEM 2010.

Jonathan Groth var eneste “overlever” på trediedagen af den individuelle turnering ved årets ungdomseuropamesterskaber – til gengæld er han stadig med i både single og double.

Groth møder i lørdagens 1/8-finale den topseedede tysker, Patrick Franziska – i doublerækken, hvor han spiller sammen med rumænske Honor Szocs, venter det serbiske par, Radonjic/Subotic.

Ungdomslandstræner Mads Flod-Sørensen havde følgende kommentar til dagen:

“En dag med mange danskere i ilden er nu afsluttet, og efter røgen er lettet, er det desværre kun Groth, der er tilbage – han har holdt et stabilt niveau hele dagen, og han er sulten efter mere!

Fortsætter han takterne i morgen, venter en hel lige 1/8-finale mod tyske Franziska”, mener en optimistisk ungdomslandstræner, der mener Danmark kunne have haft endnu en spiller med lørdag:

“Ruben Jensen tabte en meget tæt kamp mod kvartfinaleseedede Qiu Dang fra Tyskland, hvor han havde store chancer, som ikke blev udnyttet – tager man ikke de chancer man får ved et UEM, er man hurtigt forvandlet til turist”, slutter Mads Flod-Sørensen fra Tyrkiet.

– man kan læse meget mere om EM for Ungdom 2010 ved at følge de to links øverst…

23/7 – 7:45 | 10 danskere med endnu
Efter andendagen af den individuelle turnering ved EM for Ungdom 2010 er der seks danske spillere tilbage i singleturneringen, mens fem danskere har forladt hovedturneringen.

Samtlige fire herrejuniorspillere er stadig med i Istanbul – Jonathan Groth er endnu ikke indtrådt i turneringen, mens Sebastian Haack, Asbjørn Reenberg og Nichlas Middelhede alle er gået videre.

Hos de yngste er Rikke Nørskov og Ruben Jensen begge videre i Pige, hhv. Drenge – de resterende spillere deltager i trøstturneringen, Consolation Cup, der indledes fredag formiddag.

I doublerækkerne er Stefanie Christensen/Mie Jacobsen videre i DJ – det samme er Haack/Reenberg i HJ, mens kvartfinaleseedede Jonathan Groth/Hunor Szocs, Rumænien ligeledes er videre.

Hos de yngste er Jacob Hansen/Anders Lind videre i drengerækken – Rikke Nørskov er sammen med sin russiske makker, Viktoriya Melnikova, videre i pigerækken.

I de to mixedrækker er alle danske par færdige i turneringen – længst nåede Jacobsen/Reenberg, der i 1/16-finalen i juniorrækken tabte til de kvartfinaleseedede tyskere, Winter/Schmidl.

– man kan læse meget mere om EM for Ungdom 2010 ved at følge de to links øverst…

22/7 | Succesfuld hviledag
EM for Ungdom 2010 er i gang igen – på gårsdagens “hviledag” var flere danske spillere i aktion, og samtlige danskere gik sejrrigt ud af deres kampe, og er klar til den første rigtige spilledag i den fire dage lange individuelle turnering i Istanbul.

En feberramt ungdomslandstræner ser frem mod de næste fire dage:

“Det var naturligvis en perfekt start, hvor alle danskere vandt deres kampe – dermed er alle klar til de næste fire dages spændende kampe i den individuelle turnering”, sagde Mads Flod-Sørensen, der er klar på bænken efter en sygedag i Tyrkiet.

– man kan læse meget mere om EM for Ungdom 2010 ved at følge de to links øverst…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk