Tyskland kalder

”Det er en meget stærk træningsgruppe”, fortæller 18-årige Tobias Rasmussen, der for nyligt har været i Nürtingen nær Frickenhausen for at træne med på Butterflys træningscenter i klubben, hvor Finn Tugwell tidligere har spillet.
Finn var med i Tyskland for at hjælpe Tobias med at få en ”træning-aftale” på plads med klubben, der har et fortrinligt trænings set-up med 8-12 stærke spillere, hvor af de fleste er ungdomslandsholdsspillere fra Japan ledet af en kinesisk træner (Finns tidligere), der ud over at varetage den daglige træning i Nürtingen desuden er personlig træner for japaneren Jun Mizutani, der på den seneste verdensrangliste fra april er placeret som nr. 5 efter fire kinesere. Det betyder årligt ca. 100 rejsedage, og derfor vil endnu en stærk kinesisk træner blive tilknyttet træningsgruppen i Nürtingen.

Nr. 2 fra venstre er den meget respekterede træner på Butterfly træningscentret. Til højre i billedet ses Tobias Rasmussen og Finn Tugwell, der var på besøg i dagene 23.- 25. marts 2015.

”Idéen er, at jeg dagligt skal træne to pas af tre timer i Nürtingen, hvor jeg også skal bo i en lejlighed”, siger Tobias, som dog ikke får mulighed for at spille sig på hold i Frickenhausen, der i kommende sæson trækker deres hold fra 1. Bundesligaen. Tobias skal spille turneringskampe for TTC 1946 Weinheim (nær Stuttgart) i tredje bedste række på position 3-4 til at begynde med. Det betyder ca. 45 minutters rejse med tog til kampene.

Skole på pc

Tobias skal fortsætte med at læse HF enkeltfag på Brøndby Gymnasium, men som fjernstudie via pc’en fra Tyskland.

Investering i sig selv

Mange tror måske, at det er lukrativt at skifte til en tysk klub for Tobias, men sandheden er en anden. For Tobias drejer det sig udelukkende om at få den bedst mulige sparring i et træningsmiljø med udviklingspotentiale.
De fleste af spillerne i Butterflys træningscenter er sponseret af Butterfly, der hjælper spillerne økonomisk, men da Tobias er sponseret af Stiga, skal han betale for at træne med i Nürtingen. Han skal desuden betale et tilsvarende beløb for at bo i en lejlighed tæt på træningscentret. Det er dog udgifter som TTC 1946 Weinheim betaler for Tobias, der desuden får et beskedent beløb om måneden, som skal række til transport, mad og andre fornødenheder.
Det bekymrer ikke Tobias, at han nu selv skal til at stå for mad, vask af tøj etc. ”Det skal nok gå”, siger den altid positive unge dansker, der glæder sig til det nye eventyr og som altså har sat sigtekornet ind på at blive en endnu bedre bordtennisspiller.

Tobias Rasmussen på kontoret i Idrættens Hus, hvor han netop har underskrevet kontrakten med TTC Weinheim. Foto: Carsten Egeholt. 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk