Ta' en træneruddannelse

Dato: 
03.10.2018

Et vigtigt skridt for dig og din klub.
OBS! Tilmeldingsfrist udskudt t.o.m. søndag d. 7. oktober.

Fælles ansvar

Vi ønsker alle, at bordtennis bliver ved med at være en fed sport at være en del af. Hurtigheden, kraftfuldheden, præcisionen, finessen, den mentale styrke, holdånden, kammeratskabet og respekten er nogle af de ting vi er stolte af at kunne udvikle i bordtennisklubber på alle niveauer. Men de styrker kommer ikke af sig selv. Hvis vi ønsker at bevare dem og udvikle dem, skal der gøres en indsats. 

Derfor har vi alle, klubledere, lokalunionsledere, ansatte og forbundsledere, et fælles ansvar for at give vores trænere alle de muligheder, de har brug for, for at blive endnu bedre og endnu flere. 

Vi kan alle blive enige om, at trænere bliver bedre af at være ude i marken, men praksis kan ikke stå alene. Man bliver ikke en god træner af at kopiere en anden god træner. Man er nødt til at have et vidensgrundlag at arbejde ud fra, så man er i stand at vurdere og evaluere, hvad der fungerer, når man kommer tilbage i marken. Det vidensgrundlag skabes på trænerkurserne.

Hvis vi alle kan blive enige om, at vi vil have endnu bedre og endnu flere trænere i fremtiden, for at bevare og udvikle det gode ved bordtennissporten, så er vi nødt til at uddanne vores trænere.

Mere end en skolebænk

To-tre weekender med undervisning kan virke afskrækkende for nogen, men det er jo ikke klassisk skolegang. Hvert eneste minut handler om den sport vi allesammen holder af og underviserne er mindst ligeså motiverede for at få tiden til at være spændende og relevant, som kursisterne. Kursisterne kommer ikke til at sidde på deres flade i to-tre stive weekender. Der vil være masser af muligheder for at lære af de andre, tale sammen om hvordan man selv gør derhjemme og hygge sig med lidt bordtennisspil og andre aktiviteter om aftenen. 

Kurserne er en oplagt mulighed for at møde andre trænere, fra andre klubber, og få et netværk, der måske kan give nye muligheder i sporten. 

Skrivebordsarbejdet

Find sæsonens forskellige trænerkurser på bordtennisportalen. Vær opmærksom på, at en del af dem har ansøgningsfrist d. 4. oktober.

Langt de fleste kommuner yder tilskud til leder- og træneruddannelse. Tilskudsordningerne er som regel nemme at finde frem til på kommunernes hjemmesider, men skulle det blive en udfordring, vil DBTU's udviklingskonsulenter med glæde hjælpe dig med at finde frem til dem. 

Kontaktperson: 
Poul Danborg
Kontaktperson tlf.: 
43262117
Kontaktperson e-mail: