Stor aktivitet i Ballerup

Der er stor aktivitet i breddearbejdet i Ballerup BTK, og klubben kommer vidt omkring i tilbuddene til medlemmerne.

Kig Ballerup BTKs ihærdige ildsjæle over skuldrene ved at følge nedenstående liste af projekter, som er på tapetet i klubben i indeværende sæson:

Pigeprojektet
I oktober 2006 søsatte Ballerup BTK med Connie Refstrup som tovholder et storstilet pigeprojekt.

Udover de sædvanlige ugentlige træninger er pigerne i projektet samlet hver fredag aften til fællestræning, hvor Ballerups elitespillere og gæstespillere udefra agerer sparringspartnere for de talentfulde piger. Der er yderligere planlagt to weekendlejre i løbet af sæsonen.

Oveni den deciderede bordtennismæssige satsning vægtes det sociale miljø blandt pigerne højt. Der holdes således fællesspisning efter træning den sidste fredag i måneden for alle spillere, deres forældre samt projektets ledere.

Ydermere er der i juni måned planlagt en overlevelsestur med bl.a. træklatring, kanosejlads og overnatning i det fri, hvor pigerne skal prøve grænser af og knytte tættere sociale bånd.

BALLERUP BTKS PIGEPROJEKT

Ældreprojektet
Ballerup BTKs ældreprojekt er tidligere blevet omtalt her på siden. 40 pensionister mødes to formiddage om ugen omkring bordene i Ballerups lokaler og dyrker spillet med den lille bold og det sociale samvær i lige store dele.

25. april gæster Ballerups ældreafdeling OB Bordtennis’ ældrestævne iOdense, hvor spillere fra Esbjerg, Århus og Amager vil dyste med om placeringerne i de forskellige rækker.

ÆLDREBORDTENNIS I BALLERUP (balleruplokalnyt.dk)

Fritids Cup
I januar/februar afviklede Ballerup BTK det årlige Fritids Cup, som er et kommunemesterskab for fritidsordninger/fritidshjem og fritidsklubber.

 FRITIDS CUP 2007 (balleruplokalnyt.dk)   105 unge bordtennisspillere og pædagoger fra kommunens institutioner deltog i årets stævne, der løb over 4 fredag eftermiddage.

Selv ikke i sommerferien, hvor de fleste bordtennisfolk slapper af og lader batterierne op til den nye sæson, ligger klublederne i Ballerup BTK på den lade side.

I Uge 31 + 32 i starten af august afvikler klubben to bordtennisskoler for egne medlemmer.

Handicap Idræts Festival 2007
Det sidste skud på stammen af Ballerup BTKs igangværende breddeprojekter er engagementet i Dansk Handicap Idræts-Forbunds Handicap Idræts Festival 2007.

Arrangementet, der løber af stablen den 11.-12. maj, er i år henlagt til Ballerup kommune og Ballerup BTK lægger lokaler til idrætsfestivalens bordtennisturnering, som tillige vil være DHIFs amtsmesterskab i handicapbordtennis.

Som en del af arrangementet vil det være muligt for gæster at prøve at spille bordtennis for blinde. Kombinationen af et tørklæde for øjnene, en bold fyldt med ris samt bander på bordene skal simulere en blind atlets tilgang til sporten.

Foruden bordtennis er bl.a. atletik, fodbold, goalball og kørestolsrugby på programmet. De fleste øvrige sportsgrene afvikles i Ballerup Super Arena, der i den weekend kommer til at summe af de mere end 800 deltageres forventninger, glæder og sorger over sejre og nederlag.

– læs selv mere om Handicap Idræts Festivalen.

   HANDICAP IDRÆTS FESTIVAL 2007 I BALLERUP (dhif.dk)

Til inspiration for alle
Det er imponerende at se hvor mange arrangementer klubben magter at kaste sig over.

Uden en kæmpe indsats og et utal af frivillige arbejdstimer kan ingen klub opretholde sådan et aktivitetsniveau. Lad Ballerup BTKs mange tiltag være en inspiration for alle os andre.

1000 ’ballonskipper’ og ’altankasse’ for den store indsats skal der lyde til alle de frivillige i Ballerup BTK.

Læs også div. artikler fra Ballerup Lokalnyt om Ældreprojektet og Fritids Cup, og besøg Ballerup BTK i cyberspace, hvor man også kan læse mere om aktiviteterne…

Forfatter: Jakob Staun
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk