Stærk dansk indsats i Budapest

Dato: 
09.01.2018

- beretning fra Hungarian Mini Cadet Open.

Victor Lynge var en af tre coaches, der netop er kommet hjem fra Hungarian Mini Cadet Open, der blev afviklet i Budapest i dagene 5.- 7. januar 2018. Han har sendt DBTU følgende beretning fra turen:

I dagene torsdag til mandag deltog en lille dansk delegation ved Hungarian Mini Cadet Open - en turnering med over 132 spillere fra 14 forskellige nationer. Danmark deltog for andet år i træk. De tre coaches Victor Lynge, Hvidovre, Jesper Møller, Hillerød og Simon Nykjær-Fisher, Viby havde i alt 12 spillere med fra forskellige danske klubber.

Turen startede torsdag morgen med afgang fra Kastrup. Torsdagen blev brugt på opladning til det store stævne, bl.a. med en god tur i et af Europas største indendørs vandland. Derudover var der tid til et træningspas, inden den stod på afslapning på hotellet.
Fredag morgen startede hold turneringen.
Turneringen er for yngre drenge og puslinge. Altså spillere født i 2005-2006 samt i 2007-2008. I hold spiller alle en fælles turnering og i single deles årgangene op i en U13 og U11 række. Der var derfor hårde og gode kampe for de yngste danske drenge i hold turneringen.
Drengene var her sat sammen på to-mands hold, som hver var inddelt i puljer af 4 hold, hvor af de 2 bedste gik videre.

BTEX har været så venlige at sponsorere en stor del af det flotte spillertøj, som danskerne spillede i.

Holdene var inddelt på følgende måde
Danmark 1: Carl Carstensen Køngerskov, Hillerød og Viktor Oksfeldt, Viby.
Danmark 2: Oliver Berntsen, Hvidovre og Albert Wolfsberg, Hillerød.
Danmark 3: David Lund Heinig, Virum og Laust Ravn Johansen, Sisu MBK.
Danmark 4: Dominykas Samoulis, Hillerød og Johannes Grønborg, VRI.
Danmark 5: Lasse Fly Kristensen og Rasmus Balslev Larsen, Viby.
Danmark 6: Casper Munk Andreassen og Mikkel Balslev Larsen, Viby.

I de indledende puljer fik alle holdene gode kampe. Danmark I og II spillede sig videre fra puljen med hhv. en 1. og en 2. plads.
Danmark II mødte i 1/16-finalen fredag aften Luxembourg I, som desværre sendte de danske drenge ud af turneringen med en 3-1 sejr. Oliver stod for den ene sejr, hvor han vandt 3-2 efter at have været bagud 0-2.

Danmark I spillede sig videre fra både 1/16-finalen og 1/8-finalen mod et slovakisk og et tysk hold. I kvartfinalen lørdag morgen var de oppe mod et hviderussisk hold. Efter ialt 23 spillede sæt (ud af 25 mulige) måtte danskerne desværre se sig slået i en holdkamp, som kunne være gået begge veje.

Da consolationrækken i holdkonkurrencen i år var blevet aflyst, grundet for mange tilmeldinger, måtte vi tænke alternativt for at give spillerne, som ikke gik videre til A slutspillet, nogle flere gode kampe. Et godt samarbejde med den svenske klub Ängby betød derfor, at vi kunne spille nogle venskabskampe mod Sverige. Vi matchede spillerne op i hold og spillede:

Danmark A - Sverige A i 3 mod 3
Danmark B - Sverige B i 3 mod 3
Danmark C - Sverige C i 2 mod 2

Det bød på god og intens bordtennis i kampe, hvor de danske drenge nægtede at lægge sig uden kamp! Der blev tjo'et og kæmpet, som var det en del af den rigtige turnering. Det endte også ganske tæt. I den første time endte ikke en eneste singlekamp 3-0 til nogen af parterne. Danmark A måtte indkassere et 2-4 nederlag. Danmark B kæmpede sig til 3-3 og Danmark C hentede en flot 3-0 sejr. Tæller man sammen, kan det ses, at Danmark samlet set vandt 8-7 mod vores svenske rivaler.

I singleturneringen fik alle danskerne minimum en sejr. Af flotte resultater kan nævnes følgende, som gik til kvartfinalen eller længere:
Carl Carstensen Køngerskov vandt marginalt tæt i både kvart- og semifinalen. I finalen mod en rumæner tabte han 2-3 efter at være kommet tilbage fra 0-2.


Carl Carstensen Køngerskov på andenpladsen.

Viktor Oksfeldt tabte i kvartfinalen 1-3 til en Italiener. Dominykas Samoulis vandt en flot kamp i kvartfinalen mod en slovak. I semifinalen måtte han indkassere et tæt 1-3 nederlag i en flot kamp.

I B-slutspillet spillede både Laust Ravn Johansen, Casper Munk Andreassen og Lasse Fly Kristensen sig i kvartfinalen, som desværre bød på tætte nederlag på hhv. 2-3, 2-3 og 1-3. Til tider rigtig god bordtennis. I 1/8-finalen formåede Laust at vende 1-7 i 5. sæt til 11-9.

Det var en lærerig turnering for de danske drenge. Specielt de, som var afsted første gang, så, hvordan stemningen i de østeuropæiske haller var, hvor lydniveauet og den intense stemning får de danske bordtennisstævner til at ligne en læsestue på det lokale bibliotek. Det modner spillerne på mange punkter. Et stævne som dette skal meget gerne give drengene mod på mere. De har alle fået gode råd, og dele af deres spil de skal hjem og forbedre, hvis de vil tage flere positive ryk i deres udvikling.

Søndag aften sluttede vi af med at spise på en god italiensk restaurant. Drengene har hygget sig på kryds og tværs af både klubber og landsdele på denne tur. Flere af drengene kendte ikke hinanden ud over de mange gange, de har stået som konkurrenter på hver sin side af bordet ved stævner.


Dominykas Samoulis (th.) på tredjepladsen.

Forfatter: 
Victor Lynge - victor.hvidovrebtk@gmail.com
Kontaktperson: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: