Stadig plads til flere piger

Billedet er taget ved DT-slutspillet for ungdom sidst i maj 2018. Foto: Kim Holm Pedersen.

Det er ikke mange dage siden, den sidste bold blev slået ved årets DT-slutspil for ungdom, men allerede nu er en ny sæson ved at tage form. Klubberne har i sidste uge indsendt tilmeldinger til næste sæsons danmarksturnering, og turneringsudvalget er i fuld gang med at danne sig et overblik over ungdomsholdene. Men i Pige Ungdomsdivisionen er der stadig plads til et par ekstra hold.

Der er allerede modtaget tilmeldinger fra 8 hold – 2 fra JBTU, 1 fra FBTU og 5 fra ØBTU. Det er lige så mange hold, som i sidste sæson. Holdene er:

  • Brøndby BC
  • Allerød BTK 1
  • Allerød BTK 2
  • Amager BTK
  • HBTK 74/RSU Ringkøbing
  • Roskilde BTK
  • Søhøjlandet BTK
  • Triton

Men flere piger i både jyske, fynske og sjællandske klubber har tilkendegivet, at de gerne vil være med, men at de mangler en partner. Der er derfor potentiale for yderligere et par hold.

Turneringsudvalget vil gerne være behjælpelig med at matche pigerne. Det forudsætter en henvendelse fra klubberne senest onsdag i denne uge, da sæsonplanlægningen sættes i gang fredag formiddag.

Man bør i den forbindelse ikke holde sig tilbage. For der vil være mange gode kampe for pigerne. Både for de erfarne og knap så erfarne. For turneringen vil formentlig blive afviklet i én kreds på den måde, at alle hold spiller én gang imod hinanden i første sæsonhalvdel, hvorefter holdene inddeles i to grupper i anden sæsonhalvdel. Bortset fra enkelte kampe, lægges der op til, at kampene vil blive spillet i endags samlinger i alle dele af landet.

Turneringsudvalget vil samtidig sende en opfordring til ledere og trænere i klubberne om at støtte op om Pige Ungdomsdivisionen, da udvalget ser en uheldig tendens til, at helt unge piger i enkelte klubber fravælger ungdomsdivisionen på bekostning af deltage i 1. division damer.

Hvis man har spørgsmål om den kommende sæsons Pige Ungdomsdivision, er man velkommen til at kontakte Lars Eckeroth. Se kontaktoplysninger herunder.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 25 59 66 90
Kontaktperson e-mail: larseckeroth@gmail.com