Spillere fra 20 lande

Batfatningen er vigtig. Foto: Mette Brink.

B75’s årlige sommer træningslejr slår igen i år rekorder. Lejren har allerede i længere tid været udsolgt, og selvom om deltagerpladserne er øget til 110 spillere i hver af de 3 x 5 dages træningspas, så er ventelisterne større end nogensinde før.
Lejren løber af stablen fra 15.- 31. juli i Sindal-hallerne, hvor spillere og trænere fra hele verden er samlet for at dygtiggøre og udvikle sig, både sportsligt, og personligt. I år mødes bordtennisentusiaster fra ikke færre end 20 forskellige lande. De repræsenterede lande er Danmark, Norge, Sverige, Finland, Grønland, Island, Belgien, England, Frankrig, Holland, Tyskland, Indien, Irland, Kina, Litauen, Polen, Slovakiet, Tyrkiet, USA og Egypten. Men ikke bare nationaliteten er forskellig på lejren; hele fem forskellige religioner vil være repræsenteret.

Videoen er lavet af Per Gunder Christensen og redigeret af Jim Christensen.

Attraktiv træningslejr

Lejren er på rekordfart blevet et tilløbsstykke. ”Det er vel lidt af et gennembrud, at vi i år også har tilmeldinger til lejren fra kinesiske børn”, siger Jim Christensen fra B75.
Kina er og bliver bordtennissportens altoverlegne supermagt, og vesterlændinge har altid rejst til Kina for at få den bedste træning og viden om bordtennissporten. Nu betaler kinesiske familier i dyre domme for at få deres børn på B75’s træningslejr i Danmark. Den væsentligste årsag til dette er ifølge sportschef Lars Rokkjær ikke det rent bordtennistekniske alene, men i meget høj grad også den pædagogik lejren er baseret på.
”I år kommer der en gruppe på fire kinesiske børn i alderen 10-13 år, og vi ved fra en af vores kinesiske trænere, at en anden klub i Kina allerede nu taler om at sende spillere på vores lejr i Sindal i 2017”, siger Lars Rokkjær.

Lokale spillere i internationalt miljø

Det er vigtigt for bordtennisklubben B75, at lokale spillere i landsdelen kan nyde godt af, at så mange dygtige spillere og trænere fra hele verden valfarter til Nordjylland med bordtennisviden og træningsteknikker på allerhøjeste niveau. Der er derfor lavet en speciel del af lejren udelukkende for nordjyske spillere som uanset alder, styrke og niveau, for et mindre beløb kan deltage i træningslejren.
Dørene til Sindal-hallerne er under hele lejren åbne for alle, som har lyst til at kigge forbi. Fredag den 15. juli kl. 9.00 er der officiel åbning af lejren og velkomsttale af Jens Beerman.

I forgrunden Mette Lauge Sørensen på en tidligere træningslejr i Sindal. Foto: Mette Brink.

 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk