Rosenmeier og Walløe jagter guld

Kategori: 
Dato: 
22.09.2017

- ved EM i parabordtennis i Lasko, Slovenien, der afvikles fra 28/9 til 5/10.

Pressemeddelelse fra Parasport Danmark:

Der spilles både en singleturnering og en holdturnering ved Para-EM.

Et år efter guldtriumfen ved de Paralympiske Lege i Rio har Peter Rosenmeier indstillet sigtekornet på karrierens anden EM-titel i single. For to år siden tabte Rosenmeier EM-finalen i Vejle til den spanske verdensetter Alvaro Valera, og de to rivaler, der siden 2010 har fordelt samtlige EM- og VM-titler mellem sig, er igen storfavoritter til at mødes i finalen i herrernes klasse 6.

- Jeg tager til EM for at vinde. Når man først har stået øverst på skamlen, er der ikke andre pladser, der er interessante. Men jeg ved, at det bliver svært, og som forsvarende paralympisk mester vil alle jagte mig, siger Peter Rosenmeier.

17-årige Sophie Walløe (klasse 10) spillede sig også til EM-sølv i 2015 og imponerede sidste år hele Danmark med en 4. plads i sin paralympiske debut. Målsætningen for den unge dansker er at spille sig tilbage i EM-finalen og forsvare sin ranglisteplacering som Europas nummer to.

- Jeg har haft en rigtig god optakt og har trænet bedre, end jeg har gjort længe. PL har givet mig rigtig meget både spillemæssigt og mentalt, hvilket jeg også mærker til, når jeg spiller. Det håber jeg på at kunne vise ved EM, siger Sophie Walløe.

Landstræner Christoffer Petersen har også udtaget to mesterskabsdebutanter til EM i Slovenien. Martin Lund Nielsen og Thea Amalie Nielsen spiller begge i klasse 10.

- Det er to spændende unge spillere. Martin har været med omkring landsholdet i år, og han har gjort det godt. Nu skal han vise, at han er kommet nærmere den absolutte europæiske top. Thea er helt ny og er først og fremmest med for at lære, og så bliver det rigtig interessant at se hende i holdturneringen sammen med Sophie, siger han.

De fire danske spillere rejser til EM den 26. september, og singleturneringen afvikles fra den 28. til den 30. Herefter gælder det holdturneringen, hvor Peter Rosenmeier og Martin Lund Nielsen spiller sammen i klasse 10 herrer, mens Sophie Walløe og Thea Amalie Nielsen udgør holdet i klasse 10 damer.

Det danske hold
Peter Rosenmeier
Klasse 6
Alder: 33 år
Bopæl: Malmø
Klub: I.H. Aalborg
Handicap: Arm- og bendefekter
SoMe: www.facebook.com/Rosenmeiertt

Sophie Walløe
Klasse 10
Alder: 17 år
Bopæl: Søborg
Klub: Brønshøj
Handicap: Medfødt hofteskred

Martin Lund Nielsen
Klasse 10
Alder: 24 år
Bopæl: Hirtshals
Klub: B75
Handicap: Nedsat mobilitet i højre arm

Thea Amalie Nielsen
Klasse 10
Alder: 16 år
Bopæl: Låsby
Klub: Silkeborg Bordtennisklub
Handicap: Cerebral Parese (CP)
SoMe: www.instagram.com/thea_a_nielsen

Se den officielle EM-hjemmeside her

Christoffer Petersen, landstræner i parabordtennis kan kontaktes på christoffer.petersen@dbtu.dk, tlf.: 22 64 00 78.


Peter Rosenmeier efter at have vundet den sidste bold og dermed PL-guld i Rio de Janeiro i Brasilien i 2016.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson: 
Jannik Lund Andersen
Kontaktperson tlf.: 
51 27 17 60
Kontaktperson e-mail: