Peter Rosenmeier og Sophie Walløe imponerede

Kategori: 
Dato: 
15.05.2018

- ved årets indtil nu største para-turnering Slovenien Open

Årets stærkeste turnering blev i denne uge afholdt i Slovenien. Turneringen havde et rekordstort antal deltagere, og det meste af verdenseliten var på plads. Danmark stillede til start med Peter Rosenmeier, Sophie Walløe, Thea Nielsen, Rasmus Damkjær og Martin Lund Nielsen. Derudover var der debut i Faktor 40 sammenhæng (højeste turneringsniveau) for Niels Christoffersen, som i år har til opgave at forsøge at strukturere og bidrage til talenternes udvikling.

Peter går hele vejen og vinder klasse 6. I en meget velspillet finale blev det til en 3-2 sejr over verdensranglistens nr. 2 Rungroj (se uddrag fra kampen her), og inden finalen var det, noget atypisk, blevet til meget suveræne 3-0 sejre.

Efter en meget lang periode, som bedst kan beskrive som "Olympic Blues", var det igen en Rosenmeier som virkelig gerne ville vinde. Professionalismen og attituden var tilbage, og med det fulgte det gode spil, den positive indstillingen, forbedret bevægelighed osv. Ydermere havde Peter et fysisk overskud som aldrig før set, og det er tydeligt, at samarbejdet med Jojo og Copenhagen Pilates Studio har øget og forbedret Peters krop og bevægelighed i en sådan grad, at de mange kampe ikke slider nær så meget som tidligere, og som derfor giver Peter et større overskud til de afgørende kampe.

Sophie spillede sig problemfrit frem til semifinalen, hvor Tyrkiets bedste spiller ventede. Tre rigtig gode sæt og et knapt så godt gav et 3-1 resultat som var dejligt, men samtidig gav en indikation af, at der er flere og flere som træner hårdere og mere målrettet. I finalen skulle Sophie møde Bruna fra Brasilien, nr. 2 på verdensranglisten og en spiller som Sophie endnu ikke har været på niveau med. En kombination af Sophies forbedrede servereturneringer, bedre distance til bordet samt Sophies skifte til et nyere materiale der kan skabe mere skru, gjorde at Sophie spillede hendes til dato bedste kamp mod Bruna. Kampen tabes 1-3, men de tre første sæt kunne alle været gået til Sophie. Mod slutningen af sidste sæt steg fejlprocenten en smule, men kampen gav et stort positivt skulderklap til Sophie og til hele truppen om, at kampen om de helt sjove medaljer absolut er en mulighed når der til efterår er VM.

Martin, Thea og Rasmus leverede hver især periodevist godt spil (se uddrag af flere af Martins kampe her). Fælles for dem alle er, at der bliver lavet for mange uprovokerede fejl. Åbningsfejl, returneringsfejl og fejl på første forsvar er for meget til for alvor at true verdenstoppen. For alle tre gælder det, at topniveauet er tilstrækkeligt, men bundniveauet på nuværende tidspunkt er for lavt til at kunne vinde tre sæt mod de bedste i deres respektive klasse. Den stabilitet skal alle hjem og arbejde med i træningslokalet. 

For nyligt blev vi orienteret om, at holdturneringen til PL var blevet ændret. Tidligere lagde man klasserne 6-8 sammen, og det gjorde det praktisk talt umuligt for to spillere, som ikke var klasse 8, at have en realistisk chance for en medalje. Det er nu blevet ændret således, at det kun er klasserne 6-7 som lægges sammen, og det giver nogle nye muligheder. Peters mangeårige makker Michal Jensen annoncerede sit karrierestop sidste år, men Rasmus Damkjær var ikke sen til at tage imod chancen, da vi, efter en samling i sidste måned, åbnede for muligheden. Doublespillet udgør en stor del af holdturneringen ved PL og Slovenien Open skulle give første praj om hvorvidt vi skulle sigte mod et muligt makkerskab eller ej. Doublen Rosenmeier/Damkjær gjorde det ganske udemærket og i kombinationen af Peters baghånd og Rasmus’ forhånd er der muligheder, som bestemt skal forfølges. Kampen mod et hold til PL er derfor officielt sat ind.

Til sidst vil jeg komme med en velmenende opfordring til alle danske klubber, spillere og forældre. Hvis i har en spiller i jeres klub med en funktionsnedsættelse, uanset spillerens størrelse, niveau og alder, så vil vi i Parasport Danmark meget gerne have besked. Vi har nogle muligheder og noget ekspertise som vi ønsker at give videre og som vi ved, kan løfte den enkelte, bordtennismæssigt såvel som menneskeligt. Vi har siden starten af 2018 fået flere og flere henvendelser, men der er plads til mange flere. Her er et klip fra landsholdets sidste samling i april: https://www.youtube.com/watch?v=M4aN25DJpgY. Freja, som ses på videoen, deltog ved Parasportens Dag i september 2017, og er sidenhen indgået i et forløb, hvor programmet er 1,5 times personlig træning hver mandag. 

Vi glæder os til at høre fra jer!

Med sportslig hilsen
Christoffer Petersen
Landstræner Para-bordtennis

Forfatter: 
Christoffer Petersen
Kontaktperson: 
Christoffer Petersen
Kontaktperson e-mail: