Medlemstal fra 2017 er nu klar

Ved den netop overståede medlemsregistrering, registrerede DBTU en fremgang på 362 medlemmer, samlet set. Fra 8309 i 2016 til 8671 i 2017.

Fremgangen sker udelukkende på baggrund af tilgang af mange klubber, der har givet sig i kast med 60+ rekrutteringen. I denne aldersgruppe ses en fremgang på 443 medlemmer (73 kvinder og 370 mænd). Den store indsats, der ligger bag denne fremgang skal ikke forklejnes, for medlemmerne er langt fra kommet af sig selv, men kun på baggrund af et stort stykke arbejde fra hhv. BAT60+ udvalget og de involverede klubber.

Da fremgangen blandt 60+ er større en den generelle fremgang, må der være tilbagegang i andre aldersgrupper. For de 0-12 årige er der et beskedent frafald på 23 medlemmer (ud af i alt ca. 2000 medlemmer i aldersgruppen). I tallet gemmer der sig regionale forskelle. Modsat sidste år har JBTU fremgang, mens FBTU, ØBTU og BBTU har tilbagegang. Det er dog meget beskedne tal, der er tale om. 

I næste aldersgruppe, de 13-18 årige, ses et lidt større frafald. Især hos pigerne er der stor procentuel tilbagegang med fald på ca. 25%. Størstedelen af dette ligger i ØBTU og skyldes sandsynligvis lukningen af bordtennisafdelingen i TPHU (Thomas P Hejles Ungdomshus), hvor ca. 30 piger mistede deres bordtennisklub og miljø. De omkringliggende klubber gjorde en indsats, for at få så mange af pigerne som muligt videre i klubberne, men noget tyder på, at dette desværre ikke er lykkedes. Man kan dog ikke sige noget med sikkerhed, da der ikke er mulighed for at spore de enkelte piger i disse tal. ØBTU registrerede også, som den eneste lokalunion, tilbagegang hos de 13-18 årige drenge.

Overordnet set, kan man hos den samlede ungdom (0-18 år), spore et fald, der relativt til det samlede antal medlemmer i ungdomsgrupperne er meget beskedent (ca. 3%). Det er dog en tendens, der er en fortsættelse af de seneste års negative udvikling og ingen kan være i tvivl om, at hvis man ønsker fremgang på ungdomssiden, skal der gøres en indsats for at øge rekrutteringen og fastholdelsen i klubberne. Med samme ihærdighed som de klubber, der har skabt fremgangen på 60+ gruppen. 

Hvis du vil have et mere dybdegående indblik i medlemsregistreringen for 2017, så tryk på linket nederst på siden. 

De forskellige specialforbunds medlemstal, kan findes via dette link.

Forfatter: Jeppe Lindhardt Damsgaard
Kontaktperson tlf.: 43262117
Kontaktperson e-mail: jeppe.damsgaard@dbtu.dk