Medlemstal fra 2016 er nu klar

Ved den netop overståede medlemsregistrering, registrerede DBTU en tilbagegang på 103 medlemmer, samlet set. Fra 8412 i 2015 til 8309 i 2016.

Ligesom i 2015, findes den største tilbagegang hos de 0-12 årige og 13-18 årige (hhv. 122 og 64), mens der på 60+-siden ses en tilgang på ca. 130 medlemmer. Der er væsentlige forskelle i tilbagegang og tilgang mellem lokalunionerne. Nederst kan downloades et excelark, hvor de præcise medlemstal (fordelt på aldersgrupper) for klubber og lokalunioner kan nærstuderes, samt udviklingen i medlemstal i lokalunionerne fra 2015 til 2016.

Den beskedne tilbagegang på ungdomssiden
Tendensen har i flere år vist en udfordring i at fastholde ungdomsspillerne i bordtennissporten. DBTU arbejder fortsat, gennem udviklingsprojektet Det’Batter, ihærdigt på at gøre foreningerne bedre i stand til at tilbyde et attraktivt produkt til nutidens ungdom. Oplever din forening udfordringer med at fastholde ungdomsspillerne? Så læs mere om emnet via linket ovenfor. Hvis du hellere vil høre om projektet fra en, der har fingrene dybt nede i mulden, så ring meget gerne til Jeppe (udviklingskonsulent) på 43 26 21-17. (Ja, telefonnummeret er fra dengang man spillede til 21). 

Flere har fået øje på 60+’erne
Klubbernes arbejde med at give 60+’erne mulighed for at bruge faciliteterne udenfor ”normal åbningstid” begynder at bære frugt. De klubber, der har gjort en stor indsats, oplever en stor tilgang af “det grå guld” og det er nu vigtigt for dem, at gøre dem til en integreret del af foreningen og det frivillige arbejde, der skal til at drive den. Flere steder kan man snart begynde at overveje, om foreningen skal udvide antallet af spillesteder, for at imødekomme efterspørgslen om træningstider fra 60+’erne.

Samarbejdet med DBTU og DGI vil hjælpe endnu flere foreninger igang med 60+-arbejdet 2017. I samarbejdet indgår assistance til klubber der ønsker at starte en afdeling op for 60+’ere, samt såkaldte “kompetencekurser” for de nye (eller dem der lige skal have genopfrisket teknikken).

Har din klub lyst til at starte en 60+-afdeling, så læs mere her eller kontakt DBTUs Veteranudvalg.

Er din klub interesseret i at fastholde eller sågar få flere medlemmer, men har svært ved at finde ud af, hvor I skal starte, så kontakt DBTUs udviklingskonsulenter på mail eller på tlf. 43 26 21 17.

Forfatter: Jeppe Lindhardt Damsgaard
Kontaktperson tlf.: 20 42 78 87
Kontaktperson e-mail: jeppe.damsgaard@dbtu.dk