Lejrene bringer os sammen

Kategori: 
Dato: 
09.10.2018

- på tværs af klubber.

På billedet Emma og Emma.

DBTUs SoMe-medarbejder Nanna Christina Smidt var forbi den netop afholdte pigelejr i Allerød. Hun har skrevet en artikel om besøget:

- I weekenden var der pigelejr i Allerød - et arrangement der udover at skulle øge pigernes bordtennisevner, også skulle knytte venskaber på tværs af klubberne. Og venskab var netop det pigerne fremhævede, som essensen af det at være på træningslejr.

På træningslejren i Allerød fik jeg mulighed for at tale med pigerne, og se hvordan de oplevede det at være på træningslejr. De fleste af pigerne kendte ikke hinanden på forhånd, så det var en masse nye indtryk der skulle sluges og bearbejdes.

Emma og Emma

Jeg mødte blandt andet to piger - begge med navnet Emma. Den ene Emma er 12 år spiller i Virum og træner med i Allerød ind i mellem, mens den anden Emma er 10 år og træner i Jægerspris. Pigerne kendte ikke hinanden i forvejen, men havde det til fælles, at de begge var startet, fordi deres forældre gik til bordtennis.
Det bedste ved at spille bordtennis er pigerne ret enige om:

”Det er ret sjovt, at der er så meget teknik,” siger Emma 12 år, men Emma 10 år bryder ind: ”Man lærer en masse”. Så læring er klart i højsæde hos de to piger.

Pigerne drømmer om at blive rigtig gode og ægte bordtennisstjerner. Når de er til træningslejr laver de mange ting, men det sjoveste er de nye venner man får: ”Man er sammen med folk fra andre klubber, og bliver gode venner med dem,” forklarer Emma 12 år, men Emma 10 år synes, at det bedste er, at man har det sjovt.

Freja

Jeg mødte også Freja på 9 år, som til dagligt spiller i Brøndby og Hillerød. Freja er en cool pige med en masse på hjerte, og fælles med de andre piger, er hendes forældre også fra bordtennismiljøet. Freja synes, at bordtennis er sjovt, og det er fedt, at man skal være på træningslejren længe: ”Jeg kan godt lide at spille bordtennis og være på træningslejr, fordi det er sjovt, og man får en masse nye venner,” forklarer Freja.
Derudover synes hun, at det er sjovt at lære nye teknikker og at spille forhånd og baghånd, men også de forskellige boldlege, som ikke decideret har noget med bordtennis at gøre, faldt i Frejas smag.
Så de stærke venskaber virker til at være vigtige på lejrene, så nok også noget af det man i fremtiden må lægge vægt på.

Jeg satte også pigerne på en lille prøve, da der skulle laves film til Instagram. Jeg fik dem både til at spille med mange lyserøde bolde på en gang og til at sjippe, mens nogle af de andre piger kastede lyserøde bordtennisbolde efter dem - alt for en god film. Det virkede dog til at de morede sig gevaldigt under optagelserne.


Freja.

Forfatter: 
Nanna Christina Smidt
Kontaktperson tlf.: 
60 16 08 22
Kontaktperson e-mail: