Kom nemt i gang med skolesamarbejde

Kategori: 
Dato: 
28.03.2017

 - i den nye sæson

Tilmeld din klub til bordtennisugerne 44 og 45 inden 1. april

I lighed med Roskilde Bordtennis og FC Roskildes skoleaktivitet i "Forandring gennem sport" (læs mere her), tilbyder DBTU sammen med Aktiv Året Rundt en direkte kontakt til de lokale skoleelever.
I 2016 blev mere end 500 elever eksponeret for bordtennis i de lokale foreninger i uge 46 og 47. Vi håber at din foreninge vil vi være med til at slå det tal i 2017! Du kan læse mere om, hvordan det gik i 2016 her.

Hvis din klub skal være en del af skolebordtennisugerne i 2017, så skynd dig at tilmelde klubben inden 1. april.

Formålet med DBTUs samarbejde med Aktiv Året Rundt har tre overordnede punkter:

  • At vise skoleelever og lærere alsidighed i forhold til idræt og sport på en inspirerende og legende måde
  • Fastholde eleverne i en sund livsstil indeholdende bevægelse, herunder skaffe nye medlemmer til DBTUs klubber
  • Kvalificere idrætsundervisningen på skolerne gennem undervisningsmateriale, for derved at udbrede kendskabet til bordtennis som sportsgren

Samarbejdet vil give bordtennisklubberne endnu bedre mulighed for at komme i kontakt med de lokale skoler, med det formål at rekruttere endnu flere medlemmer. Aktiv Året Rundt har et enormt netværk, som de sørger for at markedsføre bordtennisugerne ud til. Med et klik har 20.000 skolelærere fået at vide, at bordtennis er på plakaten.

Hvad er SkoleBordtennisugerne i 2017?

Som noget nyt, vil der i 2017 udarbejdes lærermateriale til skolerne, så idrætslærerne kan inddrage bordtennis i deres egen undervisning før og/eller efter klubbesøget.

Målgruppen for DBTUs samarbejde med Aktiv Året Rundt vil være den samme som DBTUs nuværende udviklingsprojekt Det’Batter (www.dbtu.dk/detbatter), altså de 8-12-årige (2.-6. klasse).

Af hensyn til skolelærernes planlægning af undervisningsåret, bliver SkoleBordtennisugerne afholdt i uge 44 og 45, hvilket også vil sige, at vi samtidig undgår konkurrence med andre skoleidrætsarrangementer.

Der er til projektet, udarbejdet en særlig skabelon for et bordtennisevent, der lægger op til en 1½ times træningssession (med intro, opvarmning og sjove bordtennislege), samt 30 min konkurrenceleg (f.eks. kongebord). 

Aktiv Året Rundt ønsker, i deres koncept, ikke at klubberne laver turneringer, da man risikerer, at hovedparten af deltagerne får en dårlig oplevelse med bordtennis, fordi de ikke mestrer bat-og-bold godt nok til at spille reelle kampe endnu. Kun få vil i sidste ende få noget positivt ud af dette (sandsynligvis dem der allerede spiller bordtennis, eller har spillet), hvilket stærkt formindsker rekrutteringspotentialet.

Læs mere om det praktiske og om Aktiv Året Rundt. Du kan også læse om Aktiv Året Rundt på deres hjemmeside.

Det eneste du skal gøre er at byde ind med dato, tid, sted og klubbens kapacitet til DBTUs udviklingskonsulent Jeppe Lindhardt Damsgaard, 43 26 21 17.

Ønsker du at vide mere, end det der står i artiklen og de vedhæftede dokumenter, så kontakt ligeledes Jeppe

 

Forfatter: 
Jeppe Lindhardt Damsgaard
Kontaktperson: 
Jeppe Lindhardt Damsgaard
Kontaktperson tlf.: 
23 46 21 17
Kontaktperson e-mail: