Klubstart med succes

Mandag den 10. Januar var der indbudt til opstart med ungdomsbordtennis i HEI (Hjortshøj-Egå Idrætsforening), på et initiativ af en forælder.

Historien
I begyndelsen af december måned henvendte Erna Pedersen (tidl. Landsholdsspiller i håndbold og håndboldtræner for min datter) sig til undertegnede (da hun mente jeg kendte lidt til bordtennis) og for at høre om mulighederne for at starte ungdomsbordtennis op i HEI-regi.
Bordtennis i HEI har de sidste 10 år kun eksisteret ved 5 motionister, som ene og alene har trænet med hinanden, hver mandag aften.
Forsøg på at genstarte ungdomsbordtennis har været gjort, men er hver gang endt med at de 5 spillere havde det fint med deres lille klub.
Jeg kontaktede Poul Erik Madsen (høvding i VRI) om muligheden for at få stillet en træner til rådighed og et evt. samarbejde omkring lokalarrangementer. Poul Erik var klar, han skulle blot finde træneren
Mandag den 3. Januar blev vi enige om at lave en opstartsaften, for at se hvor stor interessen er/var.
Erna talte med HEI-motion og fik at vide, at Festsalen på Sølystskolen var ledig hver mandag fra kl. 17, efter at SFO’en havde lukket ned.
Alle enedes om at starte med en opstartsdag, mandag den 10. Januar kl. 18 til 19.30, hvor lederne også kunne holde møde om fremtiden.
Der blev udarbejdet plakater med små oplysningssedler, som blev sat op på de 2 skoler i kommunen, samt i enkelte busskure, ved Føtex og Alta supermarkederne.
Hvor mange der ville dukke op, var et helt stort spørgsmålstegn ???

Opstarten
Helt konkret, så mødte der 34 børn, hovedsagelig mellem 8 og 11 år op, som alle var helt vilde efter at komme i gang med bordtennis. På grund af alderen var der selvfølgelig også mange forældre tilstede (heraf flere tidligere spillere fra flere klubber) – 6 borde er hvad der kan presses ind i festsalen, men forståelsen for opstartsproblemet var soleklart for alle.
Der blev spillet rundt om bordet samt 2 og 2 på en bordhalvdel og lavet enkelte bat / boldkontrollege.
En fantastisk interesse og entusiasme blev lagt for dagen, så ingen tvivl ….
Bordtennis er igen på programmet i HEI.
Sæsonen gennemføres nu med 2 træningsgrupper – kl. 17-18.15 og 18.15 til 19.30 – hver mandag indtil sommer. – Spillerne blev nogenlunde delt op efter styrke, alder og klassekammerater.
Samtidig er der plads til flere lidt ældre spillere sammen med Motions-holdet, så måske vil også denne afdeling, få vokseværk indenfor en kort periode.
Holdes succes’en vil man allerede fra næste sæson have flere dage på menukortet.

Erfaringer
Er der klubber rundt i Danmark, som har været igennem dette forløb, og som har noget materiale fra deres opstart de vil give videre, er jeg sikker på at man gerne vil høre fra jer.

Med venlig hilsen
Jens-Erik Linde

Forfatter: Jens-Erik Linde
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk