Kineser med krudt i

DBTU’s udsendte har mødt kinesiske Fan Gao og tegner her et mini-portræt af kineseren, der skiller sig ud fra mængden.

Gao Fan er 25 år. Han kommer fra Shan Xi Tai Yuan, der ligger ca. 2 ½ time med tog fra Bejing. I 2009 fik han via Hu Wei Xin (tidligere dansk landstræner) muligheden for at komme til Danmark for at spille bordtennis. Det takkede Gao ja til, og han spillede i de første to sæsoner for Vestegnen, de to næste for Roskilde som han vandt det danske mesterskab for hold sammen med i 2013. I indeværende sæson er Gao så tilbage i Vestegnen, men til daglig skal man til Slagelse for at finde den lille kineser med det hurtige forhåndsloop.

Her træner han hver formiddag sammen med Yujia Zhai (Roskilde), Dian Yang Wang (Österlens BTK, Sverige), Claus Schou Nielsen, og til tider Omar Assar, Jesus Cantero, Allan Bentsen, Finn Tugwell og inviterede franske landsholdsspillere.

Om eftermiddagen er Gao også på plads i træningshallen, men for det meste blot for at spille et par øvelser. Han fungerer nemlig i denne sæson som assisterende coach for cheftræner He Ke Yi med hvem, han også deler lejlighed med i Slagelse.

Gao Fan tager sig af de yngste i træningsgruppen i Slagelse, hvilket ofte tæller spillere fra Roskilde, Vestegnen og Holme-Olstrup. He Ke Yi koncentrerer sig om alle de andre. I forhold til tidligere sæsoner, så er Gao Fan i denne sæson 50% spiller og 50% coach. Fan Gao har en masse erfaring at give videre til de unge spillere, og så har He Ke Yi gennem det seneste års tid hjulpet ham i coach-rollen, så han nu føler sig klædt ekstra godt på i jobbet.

Mange talenter

Gao Fan er en noget anderledes kineser end de mange, jeg efterhånden har mødt i mit 48-årige bordtennisliv. Han er nemlig rigtig god til mange andre ting. Han er noget beskeden, da jeg vil vide, hvordan han f.eks. er blevet så god til at danse.
”Jeg har en ven i Kina, som er professionel danser. Han lærte mig at danse lidt for seks år siden, inden jeg tog til Danmark”, fortæller Fan Gao, der også ser en masse dans på You Tube, som inspirerer ham.

Men hvad så med sangen og guitarspillet?

”Inden jeg kom til Danmark gik jeg i ét år til seriøs guitarundervisning et par gange om ugen”, fortæller Fan Gao, og tilføjer, at han er ret vild med at synge, men at han desværre kun kan synge på kinesisk og altså ikke på engelsk. Han ser af og til programmer som ”X Factor” og ”American Idol” på tv, men ellers så lærer han sig selv at spille og synge via You Tube.

”Det er også på nettet, jeg lærer at lave mad”, siger Fan Gao, og smiler over hele hovedet. Han elsker at lave mad, og gør det så ofte som muligt. ”Alle vil have, at jeg laver mad”, siger en storsmilende Fan Gao, der bl.a. ofte kokkererede for koreanske Oh Sang Eun, da han spillede for Roskilde.
Det er efterhånden svært at finde ud af, hvad den lille kineser med den knastørre forhånd er bedst til, men der er ingen tvivl om, at bordtennis får hård konkurrence af dans, guitarspil, sang og madlavning. Døm selv.

Se Fan Gao danse her
Når du skal sove, så gør det, mens du hører Fan Gao spille guitar og synge kinesisk her
Se Fan Gao på hjemmebane i køkkenet her

Fan Gao
Billedet af Fan Gao er taget i lørdags, da han spillede ï Växjö for sin svenske klub Sölvesborg BTK i den svenske 2. division SSN, hvor han er ubesejret.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk