John Hansen er død

Dato: 
12.04.2018

- mindeord for John Hansen, som bisættes fra Sørup Kirke lørdag den 14. april kl. 13.00.

Det er formanden, der er død.

John Hansen blev 77 år. Han var formand for SfB’s bordtennisafdeling i mere end 40 år, og et helt centralt begreb der gjorde sig gældende i denne lange periode var: ”Johns drenge”.

Johns lange og store indsats blev markeret ved en sammenkomst i SfB’s klubhus. Efter den officielle del fortsatte det hyggelige samvær for John og de mere end 30 af ”Johns drenge”, som i alle aldre fra nær og fjern var mødt frem for at hylde deres fælles formand. Det var en stor dag for John og alle os drenge.

Ved første møde kunne John godt på en ny bordtennisdreng virke lidt bøs. Og når man så senere for første gang vandt over ham, fik man lidt af den samme fornemmelse igen. Men siden forstod man, at inderst inde glædede det kun John, at en af hans drenge nu var blevet så dygtig, at han uden at få noget foræret kunne vinde over formanden. John gjorde alt for sine drenge, og når det gik dem godt, var han umådelig og synlig stolt.

I 40 år i spidsen for en idrætsklub går det naturligvis op og ned. John sagde altid, ”at efter syv magre år kommer syv fede år”. Og sådan gik det også med SfB’s bordtennisafdeling igennem 70’erne, 80’erne, 90’erne og 00’erne. Med bronzemedaljer og Europa Cup deltagelse som et af mange højdepunkter, men også med perioder hvor klubben sygnede hen. Når betingelserne var der, og det lykkedes at veksle magre år til fede år, var det først og fremmest på grund af John’s vedholdenhed. Uden John var bordtennissporten i Svendborg for længst gået i sig selv.

John sikrede også bordtennisafdelingens forankring i SfB samt respekten hos fodboldklubben. Mens ”Johns drenge” trænede for fuld kraft i Idrætshallens kælder passede John nemlig både bestyrelsesposten i SfB og tælleapparatet ved indgangen til Høje Bøge Stadion.

John var æresmedlem i SfB og modtog Fyns Bordtennis Union’s ærestegn samt Dansk Bordtennis Unions guldnål.

Respekt står der ligeledes om John sidste tid. Det var vigtigt for ham at få en god aften med de nærmeste af ”Johns drenge”, mens han stadig var nogenlunde frisk. Det skete ved en hyggelig sammenkomst, hvor Johns livsledersager Connie forkælede os med dejlig mad, og hvor snakken og minderne fyldte det meste af den efterfølgende nat! Det betød ligeledes meget for John, og det var dejligt, at ”dagsformen” tillod ham at deltage i SfB’s traditionsfest i januar. Og helt imponerende var det, at han d. 28. februar tydelig svækket fik overtalt Connie og sin datter Nina til at køre ham ud til Fyns Bordtennis Unions 75 års jubilæums reception i Odense. John ville på disse måder sige farvel til de mange mennesker han mødte gennem den sport og den klub han elskede.

Tankerne fra alle ”Johns drenge” går i disse dage til Connie og de to døtre Nina og Heidi med familier og med en stor tak for, at vi fik lov til at låne din mand og jeres far i disse mange, mange timer i mere end 40 år.

Æret være Johns minde.

På vegne af ”Johns drenge”
Asger Rasmussen

Forfatter: 
Asger Rasmussen
Kontaktperson tlf.: 
51 67 12 23
Kontaktperson e-mail: