Jeg gør det, fordi det er sjovt

Dato: 
10.01.2018

- en jubilæumsartikel fra Tommy Jørgensen, formand i Team Nørreå og Randers Bordtennis

Tirsdag den 16. januar 2018 har DBTU 75 års jubilæum. Et jubilæum, der i dagene op til jubilæumsdagen vil blive markeret med en række artikler her på hjemmesiden og desuden ved en reception i forbindelse med DM for senior søndag den 4. marts 2018 kl. 12.00 i Vendiahallen i Hjørring.

Jeg gør det fordi, det er sjovt

Jeg har tit fået spørgsmålet: ”Hvorfor bruger du al din tid på bordtennis?”

Af Tommy Jørgensen, årets leder i 2008, hædret med DBTU’s sølvnål i 2017, formand i Team Nørreå og Randers Bordtennis

Helt ærligt kan jeg svare, at jeg gjorde og gør det, fordi det var sjovt. Jeg har de bedste venner i Team Nørreå Bordtennis, og vi har det rigtig sjovt sammen selv her 25 år efter. Vi kommer ikke så tit til stævner mere, da ungerne endnu er for små til at spille bordtennis. Men vi holder os i gang i holdturneringen og ved vores egne arrangementer.

Nogle af de sjoveste minder er landskampene i den gamle hal ved Århus Stadion. Vi kunne lave en fantastisk larm, og det hele var meget intimt. Jeg kan huske spillerne til en af kampene kom ind i hallen siddende i en bil. Problemet var bare, at røgmaskinen gik amok. Så chaufføren kunne intet se og var ved at køre spillernes tasker over, mens bander m.m. blev ramt. Kampen blev udsat i et stykke tid på grund af røgen og siden blev der ikke brugt røg. I det hele taget fylder Danish Open og EM stævner en del i minderne. Selvfølgelig står EM i Århus stærkt, men og også da Maze blev Europamester i Stuttgart og holdet spillede finale mod tyskerne. Vi sad en gruppe fra Tjele Efterskole og heppede imod 17.000 tyskere. Det var så vildt.
Stærkt står også mindet fra Brønderslev, hvor jeg var til en holdfinale. Suveræn stemning, som blev sat i gang med nogle kanonslag, som testede fundamentet i hallen. Var det mon blålyn, som rygtet gik på.


Sommerlejr 2013.

Alle vores JBTU/Andro sommerlejre i først VRI og siden på Tjele Efterskole har været fantastiske. Trænere og ledere fra hele Danmark har givet utroligt mange spillere en super oplevelse. Vi taler vel omkring 1.500 forskellige spillere, som har været med igennem årene. Der er vel blev smadret cirka 20.000 bordtennisbolde og været mange gode natløb. F.eks. sad Ulrik Marcussen engang i det højeste træ omkring fodboldbanen i VRI. Han gemte sig for spillerne som i en leg skulle have fat i et hår fra Ulle. Der var også natløbet, hvor spillerne skulle finde en sko i en kasse med tøj. Nederst lå Anders, som har kunstigt ben. Og når de hev i skoen fulgte benet med. Anders sprang op at kassen, men han skreg: ”Hvad gør I med mit ben?”. Tror I lige børnene kunne løbe hurtigt væk.

Vi har flere gange fuldstændig mørklagt hallen på Tjele og fyldt den med røg og skrevet med selvlysende maling. En gang gik det næsten galt. Spillerne blev skræmt fra vid og sans i hallen og til sidst hang svenske Martin i målet. En sæk over hovedet og fuldstændig bundet op. Vi fik spillerne helt tæt på og så begyndte han ellers at sprælle og spillerne løb i skræk. Til sidst sprællede han ikke så meget, og det var der en god grund til. Nettet strammede om hans hals, og han kunne ikke få kontakt til os. Så da vi pillede ham ned var der strækmærker på halsen og han var helt rød i hovedet. Dejligt vi stadig har dig med på lejren Martin. I øvrigt næste gang I kommer besøg på Tjele. Så se om I kan finde banden, hvor der er skrevet med selvlysende maling: ”I SKAL DØ”.

Undskyld Jette

Og så lige en undskyldning til madmor Jette i VRI. Nu er jeg selv lejrleder, og jeg hader, når folk tager natmad i køkkenet. Og der var specielt et år vi var stygge i VRI. Jette lavede den bedste mad. Og når ungerne er puttet spiller trænerne handa. Et simpelt kortspil, som alle kan lære. Og det kunne godt blive sent. En aften blev det rigtig sent. Så vi gik i køkkenet og tømte køleskabet for alle frikadeller og andet lækker mad. Derefter lod vi rodet på bordet stå til Jette næste morgen, da vi blev trætte på fuld mave. Jeg tror aldrig, at vi har fået sagt ordentlig undskyld, for vi turde ikke snakke med hende den morgen, da hun ikke var helt tilfreds med os!


Sommerlejr 2016.

Til slut vil jeg komme med et par ord om Tjele Efterskole. Vi var den første efterskole med en bordtennis som linjefag, og hvor har vi har haft mange gode øjeblikke. Sammen med LH og Stephan blev det en livsstil for os at have eleverne på Tjele til træning, kampe og stævner. Linjefaget har været der i 13 år og vi har haft omkring 300 elever på Tjele fra Grønland, Færøerne, Shetland og Danmark. Det er så berigende at møde jer i klubber rundt omkring i Danmark. I har en speciel plads i hjertet, og det glæder mig hver eneste gang jeg ser en af tage aktiv del i bordtennis. Vi behøver jer og en masse andre unge til at drive det videre, som vi andre har brugt det meste af vores ungdom på.

Se sommerlejr-indslag fra 2013 med bl.a. Sofus Fisker her

Forfatter: 
Tommy Jørgensen - tommy.jorgensen@latravel.dk
Kontaktperson: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: