Internationalt nyt

Kategori: 
Dato: 
09.01.2019

- fra det internationale bordtennisforbund ITTF

ITTF Deputy President Mr Khalil Al-Mohannadi (tv.) og ITTF President Thomas Weikert (th.). Foto: ITTF.

International bordtennisdag 6. april
Den 6. april er international bordtennisdag. Over hele verdenen spilles der bordtennis. I 2018 var der aktiviteter i 97 lande, i alt blev der regisreret 579 events med 94.000 deltagere.
Alle er velkomne til at lave aktiviteter og registrere disse  på www.ittf.com. Sidste år var der kun en dansk akrtivitet registreret. Det kan vi gøre bedre.

Zoran Primorac, Kroatien ny formand for ITTFs athletes commission
I forbindelse med Grand Finals i ITTFs World Seamaster Tour skiftede Athletes commission formand. Zoran Primorac, Kroatien vandt kampvalget mod Jean-Michel Saive, Belgien med 9-2 og er formand de næste fire år. Han afløser Vladimir Samsonov, Hviderusland. Formanden for atleterne sidder med i ITTFs executive committee. Primorac er også coach i russiske UMMC, hvor Jonathan Groth spiller.

Kvartfinalerne i Champions League
Desværre blev det ikke til kvartfinaleplads til Roskilde i årets Champions League. Kvartfinalerne spilles mellem:
Bogoria, Polen - Borussia Düsseldorf, Tyskland
Mühlhaussen, Tyskland - UMMC , Rusland (med Jonathan Groth)
Wels, Østrig - Angers, Frankrig
Cergy Frankrig - Orenburg, Rusland
Første kamp mellem 21.- 25. januar og returopgør 7. - 8. februar.

Dansk deltagelse i European Games i Minsk i juni 2019
Danmark avancerede på decembers verdensrangliste for hold ikke mindst på grund af Anders Linds fremgang på verdensranglisten til top 100 og naturligvis Jonathan Groths stabile placering i top 20. Det betød, at Danmark har kvalificeret sig til European Games i Minsk i Hviderusland 22.- 29. juni sammen med Tyskland, Sverige, Frankrig, Portugal, Østrig, Hviderusland, England, Slovenien, Kroatien, Rumænien og Belgien. Samtidig kan Danmark stille op med tre spillere i den individuelle singleturnering.

Årets kåringer
I forbindelse med finalerne i Seamaster World Tour i Korea blev årets bedste spillere kåret og hædret:
Årets mandlige spiller: Fan Zhendong, Kina
Årets kvindelige spiller: Ding Ning, Kina
Årets mandlige para spiller: Jordi Morales, Spanien
Årets kvindelige para spiller: Kelly van Zon, Holland
Årets træner: Massimo Costantini, Italien (træner for Indien)
Årets bold: Xu Xin, Kina
Årets gennembrud: Manika Batra, Indien.

Stor interesse for at arrangere VM
ITTF har foreslået at ændre formatet for afholdelse af verdensmesterskaberne i fremtiden således, at der spilles kvalifikationsturneringer til VM. Hermed er håbet at endnu flere lande vil deltage. I de afsluttende runder vil der blive 32 hold, der deltager i de lige år. I ulige år spilles finalerne i de individuelle rækker. I afsluttende turnering vil deltage 128 spillere singlerækkerne og 64 par i double. De nye regler træder i kraft i 2020. En anden effekt af det nye system har vist sig ved, at interessen for at arrangere verdensmesterskaberne er steget betragteligt. Otte lande vil gerne være værter i 2021. Det er Australien, Chile, Tyskland, Marokko, Puerto Rico, Qatar, Tunesien og USA. Hvis Chile, Tyskland, Marokko, Puerto Rico og Tunisien ikke er heldige i 2021 søger de også 2022 mesterskabsfinalerne sammen med  Kina, Japan, Portugal, Rumænien og Spanien. Verdensmesterskaberne er kun en gang spillet udenfor Asien og Europa. Det var i Cairo i 1939.

Grand Finals
Der var historiske resultater ved 2018 Grand Finals i Korea. Den kun 15-årige Tomakazu Harimoto, Japan vandt finalen i herre single og er den yngste vinder nogensinde. Herudover en kæmpe overraskelse at brasilianske Hugo Calderano slog Fan Zhendong, Kina i kvartfinalen. Calderano er første spiller fra Latinamerika der er i top 10 på verdensranglisten, hvor det japanske håb for OL 2020 er nr 3.

ITTF slår alle rekorder på TV og sociale medier
Omkring en million mennesker så med på ITTFs største events VM, World Cups og World Touren sidste år. Der blev sendt 3.145 timers bordtennis over hele verden og mere end 300 timer på kinesisk CCTV-5, den dedikerede sportskanal på Kinas stats tv. Hvor der blev registreret over 800 millioner unikke seere.

Rekordtal på sociale medier
Omkring 1,2 milliard visninger blev registreret på ITTF’s social medier, inklusive næsten 550 millioner på Youtube, over 300 million på Weibo, Kina og over 200 millioner på Facebook, og Facebook nåede ITTF 140 millioner unikke brugere i 2018. Antallet af interaktioner på Instagram steg 50% til næsten 7 millioner og på Twitter med 68%, 37% on Twitter, 41% on Instagram and 48% på Youtube, mens ITTF’s Facebook side nåede over 500.000 likes. I Kina er der ca. 1,75 millioner følgere på de kinesiske sociale medier og globalt omkring 2,8 millioner.

Forfatter: 
Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 
21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: