Internationale turneringer til Danmark

Bestyrelsen i DBTU har besluttet, at der nu igen skal være internationale turneringer i Danmark. Danmark har jo tidligere i 2005 og 2012 arrangeret EM. Hvem husker ikke triumfen i 2005, hvor Danmark blev europamestre for hold efter et fantastisk drama.

Vil du have den store oplevelse at være en del af internationale begivenheder, skal du bare kontakte DBTU og oplyse hvilke områder, du kunne tænke dig at være en del af. Der vil være brug for hjælp til at afvikle turnering, chauffører, vagter, servicefolk, tolkning, administration, it, sociale medier, presse mm. 

DBTU har også brug for lokale arrangører. Er din klub interesseret i at være værter ved landskampe, internationale turneringer af større eller mindre format, kontakt da DBTU og fortæl om ønsker, drømme og faciliteter. Internationale turneringer kan være Danish Open, landskampe, internationale invitationsturneringer. Hvis der er tale om større arrangementer vil værtsskabet ofte kræve samarbejde og støtte fra din kommune, men de fleste kommuner har støttekoncepter til sportsaktiviteter med udenlandsk islæt. Internationale aktiviteter giver jo indkomst til kommunen. F.eks. viste en undersøgelse fra Sport Event Danmark, at EM i Århus 2005 genererede indkomster på 15 millioner kroner i byen.

Vi har brug for alle, og vi garanterer for store oplevelser. Deltagerne i EM i 2005 glemmer aldrig de glade dage i Aarhus.

DBTU har arrangeret to ungdoms EM, to senior EM, et EM for veteraner, 2 Europa top 12, 6 Danish Open som var en del af Pro-touren, og hvem husker ikke Virums Pondus Cup som i slutningen af 90érne samlede 2500 tilskuere i KB-hallen og Cirkusbygningen.

DBTU ønsker at gå efter alle de arrangementer, der er interesse og mulighed for. Det kan være 6-nationers turneringen for drenge/piger, som vi er værter for næste år, til landskampe, internationale invitationsturneringer som Pondus Cup eller store mesterskaber som Danish Open, EM og VM, og det kan være senior, veteraner eller ungdom og para-mesterskaber. Kun fantasien sætter grænser.

DBTU har nedsat en arbejdsgruppe til at undersøge interesse og mulighederne for internationale aktiviteter. 

Har du idéer og vil du være en del af noget større, så kontakt gruppen her og du vil høre fra os.  

Arbejdsgruppen består af Aksel Beckmann, formand, Dorte Darfeldt, Pia Toelhøj, Peter Sundbæk, Allan Bentsen og Arne Madsen.

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: peter.busck@dbtu.dk