Historisk dag i Halmstad

Torsdag den 3. maj blev en historisk dag i Halmstad. Her bekendtgjorde Nord- og Sydkorea at de ville fortsætte det påbegyndte VM i bordtennis med et fælles hold. Nord- og Sydkorea skulle ellers have spillet kvartfinale mod hinanden i kvindernes holdturnering, men i stedet valgte de at fortsætte fredsprocessen og stille med et fælles hold i semifinalen.
Alle øvrige kvartfinalister accepterede dette, ligesom ITTF bøjede reglerne og med støtte ligeledes fra IOC markerede bordtennissporten på ny en politisk ping-pong diplomati i verdenspolitikken. I 1991 stillede Korea ligeledes med et fælles hold hos kvinderne, og holdet vandt dengang guld. I morgen møder det fælles Koreahold Japan eller Ukraine i semifinalen. Tidligere huskes ping-pong diplomatiet også i USAs og Kinas tilnærmelse i 1970erne.

En historisk dag i Korea og hele verden skete i Halmstad i dag.

VM ændres

I dag har ITTF ændret formatet for VM fra 2021. Fra dette år skal alene 32 hold deltage i VM, hvor der pt. deltager 72 hold. Der skal i fremtiden være kvalifikationsturnering i de enkelte kontinenter. I de individuelle verdensmesterskaber skal deltage 128 spillere hos såvel herrer og damer.

ITTF har ligeledes vedtaget nyt spillesystem i holdturneringen ved OL. I det gamle system blev der spillet en double som trediekamp. Fra 2020 startes med double og de to bedste vil møde hinanden, hvilket de ikke gjorde i det gamle system. Ligeledes bliver der ikke længere en pause på 5 minutter efter tredje kamp. 
Det nye system er udarbejdet af ITTFs formand for medieudvalget Arne Madsen.

Forfatter: Arne Madsen/Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk