Hillerød GI tildelt værtskab

Kategori: 
Dato: 
16.08.2018

- i første runde af kvindernes ETTU-cup, som efter Champions League er den vigtigste klubturnering i Europa.

European Table Tennis Union (ETTU) har tildelt Hillerød værtsskabet i første runde af kvindernes ETTU Cup, der spilles i weekenden den 29. og 30. september. 
FrederiksborgCentret i Hillerød danner dermed rammen om de danske holdmestres kampe mod de tre hold fra henholdsvis Spanien, Schweiz og Holland.

Hillerød GIs damer er i pulje med:

CTT Balaguer Villart Logistic, Spanien
TTV Lybrae Heerlen, Holland
TTC Rapid Luzern, Schweiz

Læs artiklen på Hillerød GIs hjemmeside her

Det europæiske bordtennisforbund (ETTU) har organiseret turneringen siden sæson 1965-1966.
Danmark har atter et hold med i kvindernes ETTU Cup. Det er de danske mestre fra Hillerød, der vil spille europæisk i sæson 2018-2019.
Det er rigtig mange år siden, at et dansk damehold har deltaget i en europæisk turnering for klubhold og i den kommende sæson er det så Hillerød for damer og Roskilde for herrer, der skal repræsentere Danmark.
På holdkortet for Hillerød i den kommende sæson står: Mie Skov, Pia Toelhøj, Chen Yan, Tina Stochmal, Petra Sörling, Nomin Basaan og Laura Schyberg.
Hillerød træder ind i 1. runde i ETTU Cup’en. 1.- og 2. runde afvikles i samlinger á fire hold, hvor de to bedste går videre. Fra 3. runde afvikles resten af turneringen med Cup-kampe ude og hjemme.
Hillerød har ansøgt om at få lov til at afvikle en samling, hvilket bliver afgjort via lodtrækningen 18. juli.

”Vi glæder os til at vise Hillerød og dansk damebordtennis frem i Europa igen. Da champagne propperne sprang efter, at vi blev danske mestre, gik der ikke mange minutter før et europæisk eventyr blev ytret fra spillerne. Ud over spillernes motivation, var det dog også vigtigt, at der var økonomisk opbakning fra det lokale erhvervsliv. Spar Nord i Hillerød, FrederiksborgCentret og enkelte øvrige sponsorer ville gerne bakke op om klubben, hvilket muliggjorde, at vi kan deltage”, siger formand Thomas Hjermind Jensen, og fortsætter:
"Vores ambitioner er at nå så langt som muligt, og jeg synes vi har nogle rigtig spændende spillere på holdet. Vi håber at kunne få muligheden for, at vise europæisk top dame bordtennis i Hillerød, samt lave bordtennis relateret events omkring dette både for potentielle sponsorer og tilskuere. Desuden kan vi også være med til at profilere damebordtennis i Danmark yderligere”.

Hillerøds spillertrup:


Mie Skov
18 gange dansk mester og OL-deltager i 2012. Mie er dansk bordtennis største damenavn gennem tiderne, og er for mindre bordtennis kyndige også kendt som ”Vild med Dans” vinder i 2013. Mie stoppede sin internationale karriere for et par år siden, men har genfundet lysten til at spille bordtennis igen.


Pia Toelhøj
Pia’s bordtennisopdragelse har fundet sted i Hillerød. Hun har 13 danske senior mesterskaber på cv’et. Pia er tidligere professionel bordtennisspiller og landsholdsspiller, inden familie og karriere satte en pause for bordtennis. Nu er Pia tilbage og har fundet sin anden ungdom. Hun er netop blevet verdensmester i veteran double med Petra Sörling.


Chen Yan
Chen er dansk gift og har boet i Ølstykke i 11 år. Hendes topniveau og klassiske kinesiske penskaftfatning gør hende til en af de bedste spillere i Danmark, hvilket hun viste i DM-slutspillet ved at vinde alle single 12 singler. Hendes form har være konstant stigende hele sidste sæson - en humørbombe på holdet.


Tina Stochmal
Tina er vores venstrehåndede energibundt, som på en god dag kan slå alle. Hun vandt DM-bronze i damesingle i 2017 for Hillerød og bronze for hold, samt blev dansk mester for hold i 2012 og 2013 med København og i 2018 med Hillerød.


Petra Sörling
Verdensmester i veteran double med Pia Toelhøj i juni 2018 og dansk mester for hold i 2018 med Hillerød. Petra har spillet bordtennis i 20 år af sit liv og efter en pause, er hun klar til at tage sin aktive karriere op igen. Hun er svensk - og ja, man kan ikke nævne Petra og bordtennis uden at fortælle, at hun er formand for Svenska Bordtennisförbundet (SBTF) og Executive Vice President i ITTF.


Nomin Basaan
Ung svensk spiller fra talentfabrikken i Eslöv der i kommende sæson er en del af Hillerøds elitedivisionshold. Nomin er i denne sommer udtaget til ungdoms-EM for Sverige og spiller udover i Hillerød også på hold med Pia Toelhøj i Sverige i den kommende sæson.


Laura Schyberg
En af Hillerød mest lovende pigespillere gennem tiden. Laura er dansk mester i yngre pige single i 2018, vinder af yngre pige Top 12 i 2018. Hun vandt DM-bronze i pige single i 2018. Desuden blev hun kåret til årets bordtennisspiller i Hillerød i 2018.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: