Hellere bordtennis i Lemvig

Mange vil mene at Lemvig er en lille by i provinsen, hvor der bare er mørkt og blæsevejr. Om det er sandt skal være usagt, én ting er dog sikker; Lemvig er ikke kun mørke og blæsevejr. Lemvig er også sprudlende foreningsliv og gode faciliteter, idéer og handling.

DBTUs konsulenter Jesper ´Stef´ Steffensen og Sarah Thomsen besøgte Lemvig IF en fredag aften, hvor en stor del af den danske befolkning var klistret til TV skærmene for at se finale i Vild med Dans 2011. Lemvig IF er en stor, flerstrenget idrætsforening med medlemmer i alle aldre. To af Lemvig Ifs frivillige ledere, synes det var ærgerligt, at de havde ledig tid i deres træningslokaler og bordtennisborde i depotet. De synes at løsningen var enkelt; opstart af en bordtennisafdeling. Efter at have været i gang i to måneder, er der nu 25 medlemmer, hvoraf størstedelen er drenge fra 3. klasse og op.

Formålet med mødet var dels at ruste klubben til at få etableret bordtennisafdelingen som en selvstændig afdeling i idrætsforeningen og dels at give noget inspiration. Det blev en god og konstruktiv snak om, hvilke muligheder der er for træning, træningstid, etablering af bordtennisudvalg, involvering af flere frivillige, uddannelse af trænere, samarbejde med nærområdet og afvikling af stævne. Herefter gik turen til træningslokalerne, hvor Jesper ´Stef` forestod dagens træning. Desværre var dagens træning ramt af mandefald på grund af skoleteater. Det betød dog at de fremmødte drengene fik intensiv træning. Drengene fik lært noget om skru og der blev slået Lemvig-rekord i at få bolden flest gange over nettet på et minut.

Læs hvad Lemvig IF skrev om besøget her.

Her ses ”rundt om bordet”, hvor spillerne varmede op.

Videoen viser den uofficielle Lemvig-rekord i at få bolden flest gange over nettet på et minut.
Vinderne blev spillerne ved det bagerste bord.

Her lærer spillerne om skru. Blandt andet fandt de ud af,
hvor svært det er at modtage en serv med meget skru.

Forfatter: Sarah Thomsen
Kontaktperson tlf.: 26 84 77 82
Kontaktperson e-mail: sarah.thomsen@dbtu.dk