Groth topseedet ved EM

Dato: 
11.09.2018

- sammen med tyske Patrick Franziska i herredouble, hvor parret i Alicante skal forsvare EM-titlen fra 2016.

På billedet Jonathan Groth (tv.) og Patrick Franziska (th.) efter sejren i Croatia Open i 2016. Foto: ITTF.

De forsvarende europamestre i herredouble fra EM i Budapest i 2016 Jonathan Groth og Patrick Franziska er topseedet ved EM, der spilles fra 18.- 23. september i Alicante i Spanien.
For to uger siden vandt Groth/Franziska for andet år i træk de tjekkiske mesterskaber. Parret er nr. 5 på verdensranglisten og bedst rangeret i Europa. I Alicante er de topseedet foran det rent tyske par Filus Ruwen og Ricardo Walter og det svenske par Kristian Karlsson og Mattias Falck.

I herresingle er Jonathan Groth seedet som nummer seks. De ti bedste på Europaranglisten er i september 2018:

1. Timo Boll, Tyskland
2. Dmitrij Ovtcharov, Tyskland
3. Simon Gauzy, Frankrig
4. Marcos Freitas, Portugal
5. Patrick Franziska, Tyskland
6. Jonathan Groth, Danmark
7. Filus Ruwen, Tyskland
8. Mattias Falck, Sverige
9. Kristian Karlsson, Sverige
10. Vladimir Samsonov, Hviderusland

I denne uge får de danske spillere til EM den sidste finpudsning i hovedcenteret i Brøndby. Her træner de danske spillere sammen med det svenske landshold, der vandt bronze ved VM i foråret 2018 (Kristian Karlsson, Mattias Falck og Jon Persson) og det engelske landshold, der vandt medalje ved VM i 2016 (Liam Pitchford, Paul Drinkhall og Samuel Walker).

De danske spillere i Alicante er Jonathan Groth, den tidligere europamester i single i 2009 Michael Maze, Anders Lind og Tobias Rasmussen.
Michael Maze er med i sit første europamesterskab i flere år. Maze vandt titlen i 2009 i Stuttgart og er i gang med sit come back til international bordtennis.
Anders Lind har haft stor fremgang de sidste år, og han er nu nr. 12 på verdensranglisten under 21 år. Han spiller sammen med Bence Majoros, Ungarn i herredouble. Et spændende par der i seneste World Tour slog Vladimir Samsonov og Platov fra Hviderusland.
Tobias Rasmussen spiller sammen med den engelske landsspiller Samuel Walker i herredouble.

Mød de danske EM spillere før EM

Onsdag den 12. september kl. 11.00 er pressen inviteret til at møde de danske spillere i træningshallen i Idrættens Hus i Brøndby. Fotografer kan tage billeder under sidste del af formiddagens træningspas, og der er mulighed for at tale med spillerne og landstræner Linus Mernsten fra kl. 12.00. Af hensyn til praktiske forberedelser bedes I kontakte undertegnede.
Eurosport sender 19 timer fra EM i Alicante.

Forfatter: 
Arne Madsen/Carsten Egeholt
Kontaktperson: 
Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 
21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: