Groth efter semifinalen:

ETTU   EM FOR UNGDOM 2009   ETTU

Det var en træt, men glad Jonathan Groth, der efter søndagens semifinalenederlag så tilbage på 10 dages UEM i Prag, men det var ikke en ubetinget tilfreds juniorspiller, der talte ud ved et forladt caféområde i O2 Arena:

“Lige nu er jeg skuffet over nederlaget i semifinalen, men det er stort at vinde medalje – det er en dejlig følelse, når alt kommer til alt, og det er jo kun få der gør det ved et UEM.

Glæden ved medaljen er trods alt større end skuffelsen ved at tabe semifinalen – når der er gået en dag eller to, så tror jeg kun jeg tænker på medaljen”, vurderer Groth, der i lørdagens medaljekamp brugte sine erfaringer fra tidligere UEM-kvartfinale:

“Inden kampen tænkte jeg på min kvartfinale for to år siden – det lå lidt i baghovedet, at jeg ikke ville mislykkedes to gange.

Det var en fordel, at jeg havde stået der før, og jeg følte jeg kunne tackle nerverne, og kunne hjælpe Toby med at slappe mere af – derudover vidste vi hvordan vores modstandere spillede og hvordan vi skulle spille mod dem, og derfor var vi ovenpå fra starten.

Mod svenskerne i semifinalen var det anderledes – det var OK med nerverne, men det var første gang vi spillede mod dem, og jeg følte vi manglende rytme i spillet, og selvom de to første sæt var tætte, følte jeg aldrig vi var ovenpå.

I første sæt manglende vi skarpheden på de afgørende bolde, og så var marginalerne ikke med os – i andet sæt starter vi godt, men til så begynder vi at tænke på stillingen i stedet for på spillet, og så går det galt.

I sidste sæt var der ikke noget at gøre – især Kristian Karlsson rammer alt, og generelt er bundniveauet meget højt hos svenskerne, og de når altid langt i de store turneringer, og har næsten andrig nogen udfald”, lyder vurderingen af de afgørende kampe.

Jonathan Groth er nu klar til sommeferie, hvor indtrykkene fra UEM, hvor ikke alt var lutter lagkage, skal bearbejdes – og selvom både han og bronzemakkeren, Tobias Lau, gerne ville have taget et skridt eller to mere op af medaljeskamlen, er han sikker på én ting:

“Om nogle måneder husker man medaljen – ikke andet”.

EM for Ungdom 2009 kan følges på dbtu.dk via linket – og hos ETTU & ČAST ved at klikke på de respektive logoer øverst på siden…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk