Grand Prix vinderne

Sæsonens første grand prix vindere

I weekenden blev der taget hul på en ny sæson af DBTU’s grand prix serie. 350 deltagere fra Danmark og Sverige var på plads ved Copenhagen adidas International i Valby-Hallen, som blev arrangeret af Brønshøj Bordtennis og Københavns BTK.

Finalen i herre elite blev et opgør mellem de to seneste danmarksmestre, Christian Kongsgaard (2010) og Kasper Sternberg (2011), og med den regerende mester som vinder efter fem tætte og velspillede sæt.

Sternberg slog sig vej til finalen ved i kvartfinalen at besejre sidste års vinder, Morten Hyrup Rasmussen og ved i semifinalen at vinde over klubkammeraten, Christoffer ”Stuff” Petersen. Selvsamme Stuff havde forinden leveret dagens største overraskelse ved i kvartfinalen at besejre Finn Tugwell med klare 3-0.

Næsten ligeså overraskende var det, at Christian Kongsgaard for andet år i træk nåede finalen, selvom han blot var seedet til kvartfinalen. Først besejrede han Li Moding i tre tætte sæt i kvartfinalen, og i semifinalen blev det til en overraskende, men fortjent sejr over den finaleseedede kineser Guo Kai fra Københavns BTK, der ellers i sine tidligere kampe havde været på sikker kurs mod finalen.

Dame elite blev som ventet et opgør mellem Sabine Borre Larsen og Mie Binderup Jacobsen, som begge bejler til en plads i den danske EM-trup. Kampen blev spillet på et højt niveau, og bortset for det sidste sæt blev det en tæt affære. Det var Sabine, som trak det længste strå efter 11-4 i afgørende sæt, og dermed fik hun sendt et stærkt signal til sportschefen, inden han senere på ugen udtager den endelige EM-trup.

Vinderne i de 10 grand prix rækker ved Copenhagen adidas International 2011 fremgår nedenfor.

Herre elite: Kasper Sternberg, Københavns BTK

Dame elite: Sabine Borre Larsen, Hillerød GI

Herre U21 elite: Jesper Hedlund, Brønshøj Bordtennis

Dame U21 elite: Mie Binderup Jacobsen, Århus BTK

Herre junior elite: Ruben S. Jensen, Københavns BTK

Dame junior elite: Simone Dueholm Skovby, Greve BTK

Drenge elite: Marc Kynde, Århus BTK

Pige elite: Hanna Chau, Ljunby BTK

Yngre drenge elite: Malthe Lund Andersen, Brønshøj Bordtennis

Yngre pige elite: Sophie Walløe, Ballerup BTK

Øvrige resultater fra stævnet kan ses på bordtennisportalen.

Forfatter: Lars Eckeroth
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: annette.westermann@dbtu.dk