Gode bordtennisdage

Halgulvet i Odense Idrætshals hovedarena var i går eftermiddag proppet med bordtennis-borde. 18 i alt. Alle bordene var i blå nuancer og i hver ende med heftigt svingende bats, der skiftedes til at sende den 2,7 gram lette bold over nettet.

Sporten bliver kaldt verdens hurtigste – man forstod hvorfor, når man observerede atleterne, som udkæmpede duellerne i foruroligende hastigheder.

Trods det høje tempo var de tekniske finesser hos de bat¬svingende spillere forrygende, og flere gange forbløffedes publikum med en flot skruet serv eller en returnering hentet helt nede fra gulvet.

Alle, fra de yngste poder til de mere rutinerede, smed om sig med detaljer denne lørdag. Alligevel vakte enkelte kampe mere opsigt end andre.

Ikke mindst mændenes semifinale mellem Gao Fan, Greve, og Chen Jian, Records BTK, var et tilløbsstykke. I en velspillet affære lykkes det i femte sæt for Gao Fan at avancere til finalen.

Blusset var dog brændt ud på Gao Fans kinesiske rislampe, der i finalen måtte acceptere et 1-3-nederlag til Li Moding fra Københavns BTK.

Også finalen i kvinderækken åbnede mange øjne. Unge Stefanie Christensen, Rønde BTK var overraskende kommet i finalen, hvor modstanderen var 23-årige Mie Skov Pedersen, der er dansk mester og ikke mindst stærkt feteret sportsudøver.

Med cifrene 11-7, 11-5, 11-9 hentede Mie Skov da også den forventede førsteplads. Endda uden at give så meget som et eneste sæt fra sig ved hele stævnet.

Det lignede mest af alt en overkommelig dag på kontoret for den danske stjernespiller, der med sin overlegne stil understregede, hvorfor hun er noget nær urørlig inden for dansk bordtennis.

Feltet med navne var generelt fantastisk stærkt denne weekend, hvor man da også måtte se langt efter de fynske farver ved slutspillet.

Hos mændene blev de lokale OB Bordtennis-helte Andy Pereira og Morten Hyrup Rasmussen begge stoppet i kvartfinalen. Det samme gjaldt Vedbæks landsholdsspillere Martin Monrad og Christian Kongsgaard. I øvrigt blev de fire øverste pladser i herrerækken udelukkende besat af kinesere.

Morten Hyrup Rasmussen og Andy Pereira fra den arrangerenden klub fik dog lidt oprejsning søndag, da de begge spillede sig i finalen i herre U21, som Morten Hyrup vandt med 3-0 i sæt.

Izabell Nørlem, Københavns BTK vandt dame U21 rækken med finalesejr over Pernille Søndergaard, Team Nørreå.

Det var i øvrigt 61. gang i træk, at OB Bordtennis stod som arrangør af stævnet, der er både Danmarks ældste og største med mere end 400 deltagere fra ind- og udland. I løbet af weekenden blev der blevet spillet et par tusinde kampe.

Forfatter: FS & OB
Kontaktperson tlf.: 26 28 23 62
Kontaktperson e-mail: rasmussen.engvej@galnet.dk