Flere spiller bordtennis

Næsten 15 procent flere spiller bordtennis

Efter flere år hvor antallet af bordtennisspillere enten har været stagnerende eller direkte faldende, er der siden sommerens OL blevet talt og skrevet meget om, at udviklingen nu er vendt, og at flere er begyndt at svinge battet.

Som et led i evaluering af ratingsystemet registrerer Ratinggruppen 3 gange årligt antallet af med-lemmer fordelt på køn, aldersgrupper og klasser. Ratinggruppen har derfor opsamlet data, der kan sætte tal på udviklingen i antallet af aktive spillere.

Ved årsskiftet 2004/05 var næsten 3.800 mænd og kvinder aktive i DBTU eller en af lokalunionerne. Det kan være som deltagere i holdturneringer og/eller åbne stævner. På samme tid året før var der kun godt 3.300 aktive bordtennisspillere i DBTU-regi. Denne stigning i antallet af aktive på 445 spillere, svarer til 13 procent på et år.

Der er tale om en nettostigning, der dækker over en stigende tilgang men sandsynligvis også, at afgangen det seneste år har været mindre end tidligere. Hvor mange nye der siden sommer er strømmet til klubberne, ved vi ikke præcist, blot ved vi, at der på et år er kommet 445 flere til end der er forsvundet.
 
Af stigningen på 445 spillere var de 425 mænd (+14%) mens de 20 var kvinder (+8%). Nettotilgan-gen er selvfølgelig klart størst blandt puslingene og de yngre børn, men den er også overraskende stor blandt såvel drenge/piger, juniorer og U-21’ere.

Blandt seniorerne, alle over 21 år, var antallet af spillere ved årsskiftet 2004/05 næsten lige så stort som året før.

 
Se tabel over Udvikling i antal aktive i regi DBTU og Lokalunionerne

Forfatter: Gert Jørgensen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk