Familien bordtennis bød op til dans

Kategori: 
Dato: 
20.06.2017

- storslået arrangement, da Penthouse Cup blev afviklet for tredje gang

”Det er herligt at være arrangør, når opbakningen er så stor som tilfældet har været i år, hvor vi har været næsten 90 spillere, der på kryds af ratingtal har dystet mod hinanden i én samlet række”, sagde Dennis Skaarup, da han i lørdags i Remisen på Østerbro samtidigt takkede de værdifulde personer, der i kulissen havde gjort det hele muligt.

Penthouse Cup er ment som en kombination af et seriøst stævne og et socialt arrangement. Pengepræmierne på 5.000,- kr. til vinderen, 2.500,- kr. til nr. 2 og 1.500,- kr. til hver af de tabende semifinalister havde lokket en række af Danmarks bedste spillere til Remisen, hvor de samtidigt kunne afslutte sæsonen sammen med lavere rangerede spillere over 18 år.

”Tidspunktet for denne turnering er helt perfekt, da jeg er hjemme fra Tyskland”, sagde den danske mester i både single og double Tobias Rasmussen.

Høj og lav, elite eller ikke elite, gammel eller knap så gammel – alle var velkomne til at deltage i familien bordtennis’ store sæsonafslutning med efterfølgende spisning og fest.

Reglerne

I stævnet blev der spillet bedst af fem sæt i hver kamp. Alle spillere var samlet i en stor række. Stævnet afholdes som et handicapstævne, som man kender det fra golf, hvor bredden møder og spiller mod elitespillere. For hver 100 rating point i difference mellem to spillere, har den lavest rangerede ét point i favør fra kampstart dog maximalt fem point forud i hvert sæt.

Dagen startede allerede kl. 8.30, hvor 20 puljer blev sat i gang af en veloplagt Dennis Skaarup. Der blev spillet musik under kampene, og der var players lounge med gratis frugt samt frokostbuffet i pausen. De to bedste fra hver pulje gik direkte videre til A-slutspillet. Nr. 3-4 i puljerne kom i et B-slutspil, hvor de otte bedste kvalificerede sig til videre deltagelse i A-slutspillet. I løbet af dagen tog Dennis mikrofonen efter hver runde, hvor han noterede sig store overraskelser som blev præmieret med gavekort til Penthouse.

Samværet i højsædet

Det handler om at komme hinanden ved – interessere sig lidt for, hvad der rør sig hos andre bordtenniskammerater, hvad enten man kender dem godt eller knap så godt. Penthouse Cup er en oplagt mulighed for at komme til at kende hinanden lidt bedre.
Udenfor Remisen nød deltagerne hinandens selskab. Der blev jongleret med bold, kastet med små bolde, drukket kaffe og talt sammen på kryds og tværs.

Rollerne byttet om

Ungdomsspillerne der i løbet af dagen servicerede seniorerne i Remisens café havde igen valgt en lørdag med bordtennis, men på en for dem helt anderledes måde. Der var ingen ratingpoint, landsholdsudtagelser eller andet på højkant for dem (eller for den sags skyld for os andre). De så til en forandring helt ubekymrede ud, mens de venligt lagde øre til ikke så få 9-5 føringer, der ikke havde holdt hjem for de mange slagne seniorer, der læssede frustrationerne af i caféen.

Kød på bordet

Efter turneringen stødte flere til arrangementet i Remisen, hvor chefkok Mads Schiellerup stod for en tre-retters menu til de godt 115 personer. Jeppe Almskou stod for den musikalske del med guitar og sang.

Efter spisningen fik den hårdt arbejdende Lars Eckeroth hjælp med oprydningen, inden partybussen kørte deltagerne til natklubben Penthouse, hvor der blev festet ud til den lyse morgen.

Alt i alt en meget flot sæsonafslutning – og så endda med den helt rigtige vinder af Penthouse Cup 2017….

I vedhæftede pdf’er kan du se, hvordan det gik resultatmæssigt.

Der blev sendt LIVE hele dagen igennem. Der har på facebook været 3.117 visninger af kvartfinaler, semifinaler og finale (i alt 2.15 timer). Se eller gense her

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: