Drengene sluttede som nr. 12

 STIGA  ETTU

Danmarks drenge sluttede med et tæt nederlag ved UEM 2011 – for femte gang under turneringen blev alle fem kampe taget i brug, men drengeholdet måtte bøje sig med 2-3 mod Rumænien.

Det var altså femte gang en dansk drengeholdkamp endte med cifrene 3-2 under mesterskaberne, hvoraf to blev vundet, mens de to sidste blev vundet 3-0 og tabt 1-3 (i 1/8-finalen mod Sverige).

Der var dansk føring på både 1-0 og 2-1, hvor Claus Skov var indblandet i begge de danske sejre med en single og doublen sammen med Tobias Rasmussen, men det var altså ikke nok – Skov var endda ikke langt fra også at blive matchvinder, men tabte 2-3 ved stillingen 2-1 i holdkampen.

Dermed slutter Danmark på 12. pladsen i drengerækken – onsdag indledes den individuelle turnering, hvortil lodtrækningen senere i dag kan ses her på dbtu.dk!

– læs mere om EM for Ungdom 2011 via linket…

18/7 – 18:45 | Danske drengenedtur
Drengeholdet førte 2-0, men tabte 2-3, da den første “ikke-overlevelseskamp” blev spillet mandag formiddag – Kroatien vendte et truende nederlag til sejr mod Danmark.

Tobias Rasmussen og Anders Lind bragte Danmark foran, men derefter gik det galt – først tabte Rasmussen og Claus Skov deres kun anden double under mesterskaberne, og derefter tabte de to sejrherrer begge deres singler relativt klart, hvorfor drengene måtte forlade bordet som tabere.

Dermed skal drengene spille om 11. pladsen ved EM for Ungdom 2011 i Kazan – her er modstanderen Rumænien, og der er serve off tirsdag morgen kl. 7:00…

18/7 – 11:15 | Overlevelse i fin stil
Drengeholdet har sikret sig endnu en sæson i A-gruppen i europæisk mesterskabsregi – Danmark besejrede sikkert Belgien med 3-0, og er derfor udenfor nedrykningsfare.

Det var den sædvanlige vindende konstallation med Anders Lind og Claus Skov på plads i singlerne + doublen med Skov og Tobias Rasmussen, der sørgede for den danske sejr og overlevelse.

Ungdomslandstræneren var selvsagt glad for sejren: “Drengene leverede en stærk indsats, hvor de får hevet sig selv op igen efter det tunge nederlag i 1/8-finalen mod Sverige i går.

Alle spillede godt og udviste høj moral, og nu går de efter at vinde de to sidste placeringskampe, og dermed tage en flot 9. plads ved mesterskaberne”, udtalte Mads Sørensen.

Drengene tabte kun to sæt undervejs, så der var ikke den store tvivl om udfaldet i holdkampen, og Danmark er nu klar til kampene om placeringerne 9-12, hvor første modstander er Kroatien.

17/7 | Drengene tabte 1/8-finalen
Danmarks drenge tabte 1/8-finalen ved UEM 2011!

Efter 1-3 mod Sverige skal drengene nu kæmpe for overlevelse i A-gruppen, hvor minimum én sejr i de tre næste kampe er tvingende nødvendig!

“Drengene virkede til at have tabt momentum efter det tætte nederlag mod Portugal i aftes – vi vinder doublen efter godt spil, men ellers virkede spillerne ikke være der 100%.

Det haltede mentalt, og drengene virkede stressede af situationen – det bliver svært at holde sig i A-gruppen, hvilket selvsagt er målsætningen, da da der ikke er stor forskel på de ca. 20 bedste hold i Europa, og spillerne skal være klar de næste dage”, siger Mads Sørensen efter nederlaget.

Drengecoach Rasmus Jespersen havde følgende kommentarer til nederlaget

“Vi kommer bagud med 0-2, hvilket sætter os under pres, og selvom vi vinder doublen, kommer vi aldrig mentalt ovenpå i holdkampen – ved Polish Open havde vi slået præcis det samme hold, og det sad måske lidt i spillernes bevidsthed, at de var favoritter.

Et er at spille de andre internationale turneringer – noget andet er at spille EM, og Sverige havde mentalt mere at give af i kvartfinalen end os, og vi spillede ikke så struktureret, som de gjorde.”

Drengene spiller deres første placeringskamp mandag morgen, hvor modstanderen er Belgien – DK spiller om placeringerne 9-16, og skal altså vinde mindst ën kamp for at overleve i A-gruppen!

16/7 – 14:15 | Drengene tabte gruppefinalen
For tredie gang ved dette års ungdomseuropamesterskaber måtte Danmarks drengehold ud i en lang holdkamp, hvor alle fem individuelle kampe blev taget i brug, da Lind, Rasmussen og Skov lørdag eftermiddag for første gang måtte forlade bordet som taber efter 2-3 mod Portugal.

Claus Skov vandt begge sine kampe, og begge sejre kom i hus efter femsætskampe – flot af UEM-debutanten mod de to gode portugisere.

Ved 2-2 i holdkampen førte Anders Lind med 2-0, men måtte til sidst bøje sig med 2-3, efter de tre sidste sæt var blevet tabte relativt klart.

Med nederlaget slutter Danmark som nr. 2 i Gruppe D, og skal som tidligere nævnt spille 1/8-finale, som afvikles søndag eftermiddag – modstanderen kendes først efter play off-kampene.

16/7 | Drengesejr i Kazan
Danmarks drenge har lagt flot ud ved UEM 2011 – to kampe har givet to sejre!

Drengeholdet har dermed allerede kvalificeret sig til 1/8-finalerne i Kazan, hvilket er en både flot og usødvanlig præstation af drengene, der blot var seedet som nr. 3 i deres pulje.

Danmark vendte 0-2 til 3-2 mod Holland – recepten var den samme som i sejren i åbningskampen mod Tjekkiet: Singlesejre til Anders Lind og Claus Skov + doublesejr til Skov og Tobias Rasmussen

Ungdomslandstræneren var selvsagt yderst tilfreds med drengenes indsats på åbingsdagen:

“Drengeholdet fortsatte de gode takter fra i morges, og lavede igen en flot holdindsats – der blev udvist stor moral i sejren mod hollænderne, og de er nu sikre på mindst andenpladsen i gruppen.

Lørdag spiller vi om 1. pladsen i gruppen, hvilket vil give os en semifinaleseedning i 1/8-finalerne, og sådan som drengene har spillet i dag, har de en god chance mod Portugal, der er seedet som etter i gruppen, og som – trods alt – er favoritter.

En sejr vil kræve tre spillere, der kæmper r…. ud af bukserne – alle tre er kommet fremragende ind i turneringen, men det kræver en holdindsats i top, præcis ligesom i dagens to kampe”, slutter Mads Sørensen fra Rusland, hvor ungdomseuropamesterskaberne genoptages lørdag morgen.

15/7 – 14:15 | Drengesejr i Kazan
Danmark indledte EM for Ungdom 2011 med en flot sejr, da drengeholdet besejrede Tjekkiet med 3-2, og dermed fik en perfekt start på mesterskaberne i russiske Kazan.

Det var en ægte holdsejr – Anders Lind og Claus Skov vandt hver en single, mens Tobias Rasmussen sammen med Skov vandt doublen med 12-10 i femte og afgørende sæt.

Ungdomslandstræner Mads Sørensen udtalte efter sejren: “Drengene lagde flot ud – super indsats af alle tre spillere, som lover godt for resten af holdturneringen”.

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk