Det svære samarbejde

Dato: 
11.09.2018

- Hvad tænker I om jeres naboer?

I det seneste nummer af Idrætsliv, som du kan læse mere om her, er der en vigtig artikel om samarbejde mellem klubber.

Flere end 40% af adspurgte foreninger svarer, at andre lokale foreninger udgør den største konkurrent i kampen om at tiltrække nye medlemmer. 

"Der er i nogen foreninger en oplevelse af, at der er et konstant antal idrætsudøvere, man kæmper med de andre foreninger om. Det kan føre til en indstilling, hvor man kæmper for at forsvare sine medlemmer over for naboklubben. De kræfter er meget bedre brugt på at forsøge at lokke nye medlemmer til foreningen og dermed øge det samlede antal aktive i idrætten," fortæller Michael Fester fra DIF.

Som medlemsudvilkingen har været i bordtennis, over en lang periode, har vi ikke råd til at have denne tilgang til naboklubberne. Siden 2015 er antallet af klubber faldet fra ca. 240 og vil i slutningen af 2018 sandsynligvis være omkring 200. Et tydeligt tegn på, at vi ikke er gode nok til at hjælpe hinanden og på den anden side heller ikke er gode nok til at spørge om hjælp, når vi har brug for det. 

Mistroen er modspiller

"Da vi satte os rundt om bordet for at diskutere et samarbejde første gang, talte vi om bekymringen for, om den store klub nu bare så en mulighed for at hente spillere fra de andre klubber. I den forbindelse hjalp det meget at have en neutral part med i samtalen til at få sat ord på alle de uudtalte historier," fortæller Jeppe Jensen, DBU Sydfyn.

Med en ustabilitet, der for tiden hersker på leder- og trænersiden i mange bordtennisklubber, er vi nødt til at slå skyklapperne ud og opsøge samarbejde med andre klubber i nærområdet, både bordtennisklubber, men også andre idrætter, endnu tættere på.

Læs hele artiklen i den seneste udgave af Idrætsliv.

Er din klub interesseret i at indgå et samarbejde med andre klubber i lokalområdet, men har svært ved at tage første skridt, så tag fat i DBTU's udviklingskonsulent Jeppe Damsgaard, der meget gerne vil hjælpe til. Se kontaktoplysninger nedenfor.

Kontaktperson: 
Jeppe Lindhardt Damsgaard
Kontaktperson tlf.: 
43262117
Kontaktperson e-mail: