Bestyrelsen trækker beslutning tilbage

Siden bestyrelsens beslutning om at indføre en kollektivt aktivitetsbidrag på kr. 100,- blev offentliggjort den 13. februar, har der på de sociale medier og via mails tilsendt bestyrelsen været megen debat herom.

Det er værdifuldt, at der er debatlyst vedrørende beslutninger for fremtiden i vores sport. Ledermødet i Odense og de detaljerede referater fra bestyrelsesmøderne viser, at vi i bestyrelsen mener det alvorligt, når vi ønsker at fremme demokratiske værdier som åbenhed og inddragelse. Også når det fører til nødvendige, men upopulære beslutninger. En ansvarlig ledelse skal i visse situationer være villig til at træffe afgørelser, der potentielt går mod folkestemningen.

Der har været mange forskellige holdninger til beslutningen, men der skal ikke herske tvivl om, at de fleste, som har ytret sig, har været modstandere af aktivitetsbidraget. Hvad holdningen er hos de tavse, kan vi kun gisne om. Der har også været andre nuancer i debatten, som er i favør for et kollektivt aktivitetsbidrag, men der er som sagt en udpræget modstand.

Lidt firkantet summeret har holdningen været, at finansiering af aktiviteterne i DBTU, skal komme fra turneringsspillere, altså via en forhøjelse af de nuværende licenser. De ikke-turneringsspillerende medlemmer skal ikke bidrage til DBTU’s centrale økonomi, men alene til klubbernes.

Det er ikke en holdning, som bestyrelsen deler, men vi tager tilbagemeldingerne alvorligt. Vi har ikke noget ønske om at agere i dette spørgsmål uden et mandat fra klubberne. Jeg har ovenfor skrevet om åbenhed og inddragelse. Begge er afgørende parametre i en demokratisk organisation som DBTU, men det er også helt afgørende, at bestyrelsen kan agere ud fra, hvad den mener gavner sporten bedst med udgangspunkt i det mandat, som er givet på årsmødet.  

Derfor har bestyrelsen besluttet at trække beslutningen tilbage. Beslutningen om at indføre et kollektivt aktivitetsbidrag vil IKKE blive gennemført i sin nuværende form uden et fornyet mandat til bestyrelsen fra et beslutningsdygtigt årsmøde.

Bestyrelsen vil på det kommende bestyrelsesmøde i forbindelse med DM i Hjørring drøfte implikationerne af situationen. Vi vil i ugen efter senior DM komme med en udmelding om det videre forløb og ikke mindst de budgetmæssige konsekvenser.

Vi vil samtidig sætte gang i den værdibaserede strukturdebat, som vi luftede på ledermødet i Odense. Det har været planen et stykke tid, men den nyeste debat har aktualiseret processen. Der er tydeligvis ikke konsensus om, hvilken rolle DBTU fremadrettet skal spille i forhold til at løfte vigtige opgaver med dels at sikre flere aktive bordtennisspillere og dels tilvejebringe et tilfredsstillende og udviklende elite setup. Derfor vil vi i bestyrelsen gerne tage en strukturel debat omkring og en sådan tager den tid den tager, men den starter nu.

På bestyrelsens vegne

Anders Mølgaard
Formand, DBTU 

Forfatter: Anders Mølgaard
Kontaktperson tlf.: 30 31 53 73
Kontaktperson e-mail: anders@elma-management.dk