B75 deltog i fejring af Sydafrikas ældste bordtennisklub

Dato: 
06.11.2017

- Daniel S. Christensen repræsenterede B75 til Levingstone-Kenilworths (LIV-KEN) 80 års-jubilæumsturnering lørdag den 28. oktober i Cape Town i Sydafrika.

På billedet Shane i sort t-shirt og Osuji i rød t-shirt i turneringens finale. Foto: Daniel Christensen.

Måske læste du her på hjemmesiden om Daniel S. Christensen fra B75, der var på vej til Cape Town for at repræsentere B75 i fejringen af sydafrikas ældste klub Levingstone-Kenilworths 80 års-jubilæum. Nu er han hjemme igen. Læs herunder Daniels fortælling om turen.

Baggrunden for turen er, at Jens Rosenbaum fra B75 for syv år siden boede i Cape Town og spillede i den lokale klub, LIV-KEN. I forbindelse med deres 80 års jubilæum inviterede de B75 til at deltage med én spiller i turneringen, hvor alle de 15 bedste spillere i Sydafrika også deltog. Det blev en helt fantastisk oplevelse.
Min kæreste og jeg rejste torsdag den 26. oktober og blev taget godt imod af arrangørerne.

Lørdag var den store bordtennisdag, hvor klubbens lange bordtennishistorie blev fejret. LIV-KEN har igennem alle årene produceret sydafrikanske mestre og ledere i bordtennisunionerne.
Der var overraskende mange tilskuere i hallen. Det var fedt at opleve, hvordan de virkelig levede sig ind i kampene. Jeg spillede først min pulje, hvor jeg vandt mine tre kampe, bl.a. med sejr over Sydafrikas nr. 4. I kvartfinalen mødte jeg en klog blokeringsspiller, som havde en aggressiv forhånd. Heldigvis vandt jeg kampen 3-1 og var så klar til semifinalen. Her mødte jeg den rutinerede Osuji i en meget tæt kamp. Jeg kom bagud 0-1 og 1-2 i sæt, men kæmpede mig tilbage - måske takket være de begejstrede tilskuere på bænkene, som råbte "Come on viking!". I afgørende sæt lykkedes det mig desværre ikke at udnytte hele 5 matchbolde og så endte den del af eventyret. Osuji tabte efterfølgende finalen med 3-2 i sæt mod den nidobbelte sydafrikanske mester.


Daniel (th.) er her i kamp mod Keegan Lingeveldt (tv.). Foto: Privat.

Aftenfesten var oplevelsesværdigt og rørende. De mange ildsjæle igennem de seneste 80 år blev mindet af de mere end 220 gæster. Der var en dyb følelse af fællesskab i lokalet.

De efterfølgende dage var vi så heldige at blive vist rundt i den smukke by af de lokale LIV-KEN-medlemmer. Cape Town er en beundringsværdig og kontrastfyldt by. Nogle steder koster husene et tocifret millionbeløb, mens langt størstedelen af indbyggerne bor i slumkvarterer. Vi mødte trods alt kun fantastiske mennesker og fik indtrykket af, at Sydafrika er et land med masser af potentiale. Et land med en inspirerende og samtidig grusom historie.

Alt i alt var dette en oplevelse, som varer for livet.


Kæreste og coach Lena Bøgh Eriksen og Daniel Christensen i hallen. Foto: Privat.


Udsigt fra table mountain med lions head i baggrunden. Foto: Daniel Christensen.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson: 
Daniel Christensen
Kontaktperson tlf.: 
29 24 56 19
Kontaktperson e-mail: