4 + 8 spillere udtaget

 STIGA  ETTU

Ungdoms EM nærmer sig med hastige skridt, og traditionen tro var udtagelsen fastsat til efter Polish open.

Ungdomslandsholdet har i denne sæson været repræsenteret ved flere internationale turneringer end nogensinde, og jeg har derfor haft mange kampe og indtryk inde på nethinden, der skulle evalueres inden at jeg udtog.

Konkurrencen i drenge og herre junior rækkerne har i denne sæson været stor, og i begge rækker er der flere spillere der sæsonen igennem har udviklet sig rigtig meget.

Internationalt har drenge og herre juniorspillerne flere gange bevidst, at vi ikke langt efter de bedste i Europa, men også at vi sædvanen tro, skal arbejde på at blive mere stabile.

Pige og damejuniorerne mangler i nogen grad den hårde nationale konkurrence, men de spillere der i denne sæson har været med på ungdomslandsholdslejre og ved internationale turneringer, har ydet en 100 % indsats.

Piger
Pigerne har i denne sæson været på træningslejr med ungdomslandsholdet i 30 dage, hvor jeg har haft rig mulighed for at følge deres udvikling på tætteste hold.

Teknisk set er pigerne måske de spillere i ungdomslandsholdstruppen, der har udviklet sig mest i denne sæson, og har arbejdet meget med deres spillestil og indsatsen i den daglige træning.

Denne udvikling lover godt for fremtiden, og formår pigerne at fortsætte denne positive trend, kan der på sigt være fremtidige seniorlandsholdsspillere i blandt dem.

På trods af denne udvikling, er vi på pigesiden stadigvæk et godt stykke efter mange af de andre lande i Europa.

Træningsindsatsen skal fortsat øges, hvis pigerne skal have nogen mulighed for at udvikle sig som deres talent berettiger til, og der skal fokuseres på spillestil og udvikling, frem for kortsigtede nationale resultater.

På grund af forskellen i niveau mellem de danske pige-spillere, og deres internationale modstandere, har jeg valgt ikke at udtage nogen piger til UEM i Kazan. Derfor bliver Six Nations i Tyskland i juni, sæsonens store mål for dem.

Følgende spillere er udtaget til Six Nations 2011:

Karoline Dam Mortensen, Bornholm
Louise Karoline Jacobsen, Smørum
Nicoline Kofoed, Bornholm
Rikke Holst Willadsen, Brøndby BC

Damejunior
Konkurrencen i damejunior rækken er yderst begrænset, og det var derfor klart allerede fra sæsonstart at vi ikke ville sende et damejuniorhold til Kazan.

På grund af manglende resultater ved de 3 internationale turneringer som damejuniorerne har deltaget i, i denne sæson, og den store omkostning det er at sende en spiller 14 dage til Rusland, har jeg valgt heller ikke at udtage nogen til single.

Drenge
Konkurrencen i drengerækken har i denne sæson været hårdere end længe set. Drengespillerne i truppen har trænet hårdt på lejrene og i hverdagen, og har presset hinanden til at udvikle sig.

Dette har givet godt spil og gode resultater for flere af drengene, når vi har været af sted til internationale turneringer.

Desværre har en af spillerne der er i betragtning til en plads i UEM-truppen i øjeblikket lidt skadesproblemer, hvilket har tvunget mig til at rykke udtagelsen af drengeholdt til efter 6-nations.

Det er klart at det kan være hårdt for drengene at vente så længe på en udtagelsen, men i denne situation er det det eneste rigtige at gøre.

Følgende spillere er udtaget til Six Nations 2011:

Claus Nielsen, Amager
Anders Lind, København
Jakob Hansen, Team Nørreå
Tobias Rasmussen, Amager

Herrejunior
Herrejuniorerne har spillet en sæson med en del ups and downs. Når de har ramt deres niveau, har de slået nogle af de bedre spillere i Europa, men svingende spil har også resulteret i unødvendige nederlag.

Sebastian Haack, Ruben S. Jensen, Emil Madsen og Asbjørn Reenberg har på trods af de svingende resultater vist spil og potentiale nok til at blive udtaget til UEM.

Det bliver spændende at se hvordan de udvikler sig den næste 1½ måned, hvor jeg kommer til at presse dem for at yde 100 % hver eneste dag i træningslokalet.

Forfatter: Mads Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk