3. INFO-linker Skole OL - Bordtennis

Kategori: 
Dato: 
13.03.2019

Nyt om Skole OL

Kære klub
- som er i gang med Skole OL eller har vist interesse for Skole OL

Nyt fra Skole OL sekretariatet:

 1. Arrangør- og systemguide fra Skole OL - sekretariatet. Vedlagt herunder.
 2. Husk, at Skole OL - sekretariatet og DBTU skal have stævnedatoer i god tid - minimum en måned forud for stævnet, så der kan bestilles frugtpakker til jer. Hvis klub og skole har valgt ½-dagsuddannelse, så skal stævnedatoen være på plads 2 måneder før, så klasserne har 4-6 uger til at øve sig i inden.

Nyt fra Skole OL - Bordtennis:

 1. Der er kommet nogle erfaringer fra afviklede konkurrencer, som vil blive indsat i næste Konkurrencebeskrivelse. Men I kan allerede gøre brug af dem nu.

Flest over nettet.
Hvis der alligevel spilles videre på en fejlbold fx en bold, der flugter eller en bold, der hopper to eller flere gange på en bordhalvdel, så tæller boldens passage over nettet IKKE. Disciplindommeren lader umiddelbart spillet fortsætte uden at trykke/tælle. Spiller en elev videre anden gang på denne fejlbold, men spillerbolden korrekt, så lad spillet fortsætte og fortsæt med at trykke / tælle point.

Hvis der flere gange i træk spilles videre med fejlbolde, så skal disciplindommeren straks stoppe spillet og sige og pege ”start med en serv!”. Pågældende elev starter spillet igen med en serv.

Klassens Jonglører.
Det er tilladt at åbne hjørnerne på bandeområdet, så eleverne stille og roligt kan gå ud under konkurrencen.

Klasse-klassekamp.
Indsend jeres foreslag til mig pda@dbtu.dk så vi sammen får tjekket, at nedenstående principper bliver overholdt.

Der er op til stævneledelsen at designe et spil i en cupturnering:

 • hvor alle elever i en klasse kommer i spil.
 • hvor en klasse møder andre klasser.
 • hvor klassen oplever, at de har det sjovt og bidrager til kampene.
 • hvor der findes en stævnevinder for dagen.
 • klubben skal indsende Klasse-klassekamp-oplægget til DBTU 1 uge inden stævnet
 1. Klubben skal ligeledes indsende Resultatarket (se vedlagt pdf) til mig efter stævneafviklingen, da mellemregninger dels bruges til at afgøre, hvem der går videre i finalen ved pointlighed og dels til statistik og konceptevaluering.
 2. Når I skal bruge omgangstællere til Flest over nettet, så kan I bestille dem her:  https://www.nippon.dk/kliktaeller eller http://crochet.dk/omgangstaellere/455-retro-omgangstaeller-hvid-crochetdk.html  eller https://www.fastmasken.dk/shop/omgangstaeller/
 3. Jeg vil gerne høre om jeres planlægning af aktiviteterne og jeres eventuelle redaktionelle omtale - også hvis skolerne eller kommunen har omtalt jeres Skole OL - stævne. Send det til mig, så lægger jeg det ind på DBTU's hjemmeside under SKOLE OL under LOKALSTÆVNE. Se også her hvad de andre klubber allerede har fået af omtale af afviklede aktiviteter.

Egedal 
Team Egedal afviklede et rigtig fint Skole OL stævne med Stengårdsskolen d. 8. marts 2019.

Dagen forløb i en turnus med tre stationer, hvor eleverne fik en god og pædagogisk instruktion af klubbens erfarne arrangører.
Det var Mikael Mikkelsen, Mikkel Nielsen Hansen og Bjarne Ekman, der var disciplindommere og de styrede disciplinerne rigtig fint og klasserne fik en god oplevelse.
Klubben afviklede en kreativ Klasse-klassekamp, hvor der blev spillet a la tennis med bander som net. Tre elever var på banen af gangen og der blev roteret efter hver bold, så alle kom med.

Der skal lyde et stort tak til Team Egedal / Ølstykke BTK. 

Forfatter: 
Poul Danborg
Kontaktperson tlf.: 
24964010
Kontaktperson e-mail: