22 unge bordtennisspirer

Legatudvalget bestående af Vilhelm Wedel-Wedelsborg, Tommy Jørgensen og Lis Hævdholm har holdt møde om uddeling af penge fra legatet. Pengene skal uddeles på Carstensens fødselsdag, den 30. marts, og tildelingen bliver hermed offentliggjort på DBTU’s hjemmeside.

I den anledning har vi funderet over såvel positive som negative forhold.

Det er meget positivt, at vi har modtaget så mange ansøgninger – 33 i alt i år, og det er støt stigende for hvert år. Desuden har vi i år et væsentligt større beløb at dele ud, da vores investering har givet et særdeles godt afkast.

Det er lidt negativt, at der er så få, der har indsendt en redegørelse for, hvad de har brugt sidste års tildeling til, og det har betydet, at de ikke kan komme i betragtning ved dette års tildeling. Endvidere har vi i opslaget om legatet udtrykkeligt gjort opmærksom på, at man skal skrive sit navn, fødselsdato, klub, og hvilke aktiviteter man er med i, samt redegøre for hvad en eventuel tildeling skal bruges til. Det er der forbavsende mange, der ikke har læst – eller bare ikke har husket at gøre. Et lille hjertesuk mere er, at vi kunne ønske at aktive, dygtige piger og drenge måske selv kunne skrive deres ansøgning og efterfølgende redegørelse – og ikke overlade dette til forældre og trænere.

Når det så er anført, har vi været på en svær opgave. De ovenstående forhold har vi taget i betragtning, desuden har vi lagt vægt på den enkelte ansøgers alder, fremskridt og aktivitet, samt hvad man har tænkt sig, at pengene skal bruges til. Vi er fuldt ud klar over, at det koster penge for forældre at have børn, der dyrker sport, især når man når et højere niveau. Men hensigten med uddelingen af legatet er, at det skal inspirere til, at de bedste kan komme ud i verden og måle sig med de internationalt bedste, ved at målrette legatet til internationale stævner. Vi har derfor ikke uddelt penge til dækning af træning, lejre, materialer og transport.

Samtidig med at vi på denne måde giver mulighed for international aktivitet, ønsker vi også at inspirere til, at spilleren med henvisning til denne tildeling kan gå ud og søge sponsorer og fonde for at få mulighed for at komme ud til flere aktiviteter. Det skulle gerne give en positiv respons, at et udvalg under DBTU har valgt at støtte denne spiller med et beløb.

Legatet er oprettet fordi Hans Chr. Carstensen testamenterede den største del af sin formue til DBTU. Det har derfor også vægtet tungt for os, at uddelingen skulle være i overensstemmelse med Chris’s ånd, og her spiller ind, at han havde et stort hjerte for pigerne.

 

Følgende er tildelt et legat på 3.000 kr:

Mikkel Skovborg Andersen, Greve.

Romeo Rabade-Lieber, Roskilde.

Ann-Christine Rosager Christensen, Hvidovre.

Marius Dam, BTK Viby.

Ida Bønding Schøsler, København.

William Beck, Hillerød.

Thorbjørn Mindedal Weichert, Hvidovre.

David Lund Heinig, Virum.

Nicolas Holm Larsen, Roskilde.

Simon Gram Larsen, Silkeborg BTK.

Matias Gram Larsen, Silkeborg BTK.

Sia Mann Sinding, Rønde.

Theo Dyekjær, Virum.

 

Følgende er tildelt et legat på 5.000 kr.:

Oscar Hovmøller, BTK Viby.

Carl Carstensen Kjøngerskov, Hillerød.

Laura Schyberg, Hillerød.

Bjarke Menander Krog, Brønderslev.

 

Følgende er tildelt et legat på 10.000 kr.:

Noah Tolstrup Hvid, OB.

Peter Svenningsen, Hillerød.

Jocefina Haagensen, Hvidovre.

Daniel Simonsen, Hillerød.

Cristian David Hold, Silkeborg BTK.

————————-

Udvalget har været bekendt med, at DBTU af forståelige økonomiske årsager har været nødsaget til at nedskære på de midler, der har været anvendt på ungdomsarbejdet. ELU/LU har ansøgt om støtte til 6-nationers turnering. Efterfølgende har der vist sig nogle problemer med datosammenfald, som man ikke var bekendt med på ansøgningstidspunktet. Det er af afgørende betydning at søge at fastholde ungdomsspillerne i sporten, og for at medvirke til dette, har vi på grund af det ekstraordinært store afkast i år, besluttet at tildele ELU/LU et beløb på 30.000 kr., til drenge og pigers deltagelse i 6-nationers turnering under forudsætning af, at det er de absolut bedste danske spillere, der deltager, og at det dækker disses egenbetaling. Såfremt dette ikke er muligt er beløbet i stedet hjemfaldent, således at det af udvalget kan anvendes ved næste års uddeling.

På udvalgets vegne

Lis Hævdholm

————————-

Formålet med legatet er at uddele støtte til unge aktive spillere inden for DBTU, der som følge af deres sport har store udgifter, eller gives til hjælp til dækning af deres deltagelse i aktiviteter. 
Legatet kan søges af spillere, klubber, lokalunioner og DBTU. Ansøgningen skal indeholde en redegørelse for, hvilke aktiviteter legatet er tiltænkt at skulle anvendes til, samt et budget for aktiviteterne.

Hans Christian Carstensen var i Roskilde bedre kendt som Chris. Han dedikerede sit liv til idrætten og brugte det meste af sin fritid til glæde for sportsglade børn og unge. Både personligt og gennem utrættelige indsamlinger og opkrævninger til støtteforeninger og aktivitetsfonde har Chris bidraget økonomisk både til enkelte spillere, til Roskilde Bordtennis og til DBTU. Chris var medstifter af BTK 61 i Roskilde, og den nuværende formand Johanne Tschernja husker også Hans Chr. Carstensen for at have været en stor mental støtte for mange unge og deres familier, når der var udfordringer i livet.

Carstensens Legatudvalg klik her

Dansk BordTennis Union ønsker legatmodtagerne stort tillykke.

Forfatter: Carstensens legatudvalg
Kontaktperson tlf.: 21 78 58 89
Kontaktperson e-mail: lis.haevdholm@gmail.com