10 dages UEM 2010

Når EM for Ungdom 2010 indledes i morgen formiddag i tyrkiske Istanbul er det med kun to danske deltagere på plads til den fem dage lange holdturnering – der indledes med hele fire danske kampe på åbningsdagen i den tyrkiske storby.

Pga. bl.a. skadessituationen på damesiden, stiller Danmark for første gang siden 1989 ikke med hold på spindesiden, men “nøjes med” deltagelse i HJ og Drenge.

De danske deltagere + lodtrækning og kampprogram i holdturneringen er som følger:

HERRE JUNIOR
Jonathan Groth
Nichlas Middelhede
Asbjørn Reenberg
Sebastian Haack

GRUPPE A
Frankrig
Kroatien
Slovakiet
Danmark

KAMPPROGRAM
16/7 – 12:00 | Kroatien – Danmark
16/7 – 18:00 | Slovakiet – Danmark
17/7 – 12:00 | Frankrig – Danmark

DRENGE
Ruben Jensen
Jacob Reuther
Anders Lind
Jakob Hansen

GRUPPE A
Frankrig
Polen
Rusland
Danmark

KAMPPROGRAM
16/7 – 10:00 | Polen – Danmark
16/7 – 16:00 | Rusland – Danmark
17/7 – 10:00 | Frankrig – Danmark

Foruden de otte deltagere i holdturneringen stiller DK med tre spillere i den individuelle turnering, der spilles efter holdturneringen – Mie Jacobsen og Stefanie Christensen i DJ, samt Rikke Nørskov i Pige.

Danmark stiller med hele fem debutanter til ungdomseuropamesterskaberne anno 2010:

I HJ er Nichlas Middelhede med for første gang, mens drengeholdet indeholder hele tre debutanter: Jacob Reuther, Anders Lind og Jakob Hansen, mens Stephanie Christensen er debutant i DJ-rækken.

EM for Ungdom afvikles i to “etaper” – først fem dages holdturnering og, efter en hviledag, den individuelle turnering, der strækker sig over fire dage.

Der spilles om 14 europamesteskaber – fire i holdturneringen og 10 individuelle mesterskaber.

I holdturneringen spilles der i fire kategorier: Dame Junior, Herre Junior, Pige og Drenge, mens der i den individuelle turnering spilles i single og double (samme kategorier), samt to mixeddoublerækker.

Holdturneringen er inddelt i en A-gruppe med 16 nationer og en B-gruppe med de øvrige nationer – modsat seniorernes mesterskaber kan alle dog blive mestre, selvom man starter i B-gruppen.

De seks dårligste hold fra gruppespillet i A-gruppen spiller play off mod de seks bedste fra B-gruppen – vinderne herfra kvalificerer sig til 1/8-finalerne sammen med de 10 bedste hold fra A-gruppen, mens taberne spiller om placeringerne fra 17 til sidst.

Nr. 16 og sidst i A-gruppens slutspil (fra 1/8-finalerne) rykker ned i B-gruppen, mens vinderen af B-gruppens slutspil rykker op i A-gruppen – i begge grupper spilles der om samtlige placeringer.

I den individuelle turnering spilles der efter KO-systemet i samtlige rækker – taberne i de to første runder i singleturneringen har mulighed for at deltage i taberturneringen (Consolation Cup).

Læs mere om EM for Ungdom 2010 ved at følge de to linkes øverst – fra i morgen kan man følge ungdomseuropamesterskaberne på dbtu.dk indtil sidste danske bold er slået i Istanbul…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk