Aktiv Året Rundt, Skoleidræt

Herunder finder du generel information om Projekt Aktiv Året Rundt. Hvis du vil læse mere om DBTUs del i projektet så læs her og her.

Projekt Aktiv Året Rundt har eksisteret i 10 år og har i indeværende skoleår 2016/2017 410.000 deltagende elever fordelt på 90 % af landets skoler. Det er dermed landets største skoleprojekt, der arbejder med sund og aktiv livsstil. Projektet består bl.a. af ”Skolernes Sundhedsuger”, der hvert år afvikles i uge 39-41. Sidste år deltog 370.000 elever og op mod 1 mil danskere blev berørt af projektet. 

Udover "Skolernes Sundhedsuger" indeholder projektet også andre tilbud, f.eks. ”Naturløb” og ”Skolernes Floorballdag” der baseres på tilbud til den åbne skole/idrætsforeningstilbud (samarbejde mellem forbund, klub/forening), hvor klasserne kommer på besøg i den lokale idrætsforening til en aktivitet – sidstnævnte bliver udvidet fremadrettet (se afsnittet herunder).

Projektet har kontakt til alle landets skoler og en lærerdatabase med mailadresser på 20.000 lærere, så projektet skaffer nemt elever til de forskellige aktiviteter.

Året rundt ønsker vi at skabe endnu flere nye sjove, legende og forskellige idrætstilbud til skoleeleverne samt at inspirere lærerne gennem undervisningsmaterialer til, på nye måder at undervise i disse idrætsaktiviteter i skoleregi.

Alle idrætstilbuddene er et samarbejde mellem idrætsforbund, lokale foreninger og UC SYD. Der er pt. lavet samarbejdsaftaler med 12 idrætsforbund og listen bliver længere år for år.

Målet med flere idrætsstilbud er at få endnu flere elever tilknyttet idrætsforeningerne samt at sikre at aktiviteterne i forbindelse med den ”Åbne skole” sker på en pædagogisk og didaktisk god måde.

 

 

 

 

Andet skolemateriale

Tilgængelige materialer. Se også DBTU-shoppen. Klik her

Bordtennis i Folkeskolen. Klik her

Bordtennislege - fra leg til det færdige spil. Klik her

Er du i tvivl om noget, så kontakt DBTU på udvikling@dbtu.dk eller 23 46 21 17