Drengene fra Sankt Petri

I et frikvarter spiller Philip, Silas, Max, Paul, Tjark, William og Cedric alle fra 5. klasse på Sankt Petri skole rundt-om-bordet med et par af klassens piger på tagterrassen. Foto: Privat.

På den tysk-danske privatskole Sankt Petri i indre København har de både et bordtennisbord på tagterrassen og et i skolegården. En stor del af eleverne har derfor kastet sig over bordtennis.

Specielt skolens 5. klasse har betydet meget både medlemsmæssigt og sportsligt for Frederiksberg BTK.
Det startede med, at Carl Pressel Ingels, som boede tæt på Mariendalshallen blev medlem. Da han stoppede, fordi han hellere ville spille basketball, blev han afløst af lillebror Phillip (årgang 2005), der er født og opvokset på Frederiksberg. Faren kommer fra Tyskland, mens moren er dansk. Det blev starten på et medlemsdynasti fra hans klasse.

Først kom William Dalsdorf, der kommer fra en dansksproget familie, hvor faren taler flydende tysk.
De næste der kom, var nye i klassen. Paul Sandte ankom med sin familie fra Düsseldorf. Paul kom til København i slutningen af 1. klasse og har hurtigt lært sig at tale dansk.
Så kom Max Bühler, der er født og opvokset i København hos forældre, der kommer fra Sydslesvig og derfor er tosprogede.
Den næste var Silas Anthon, der kommer fra en dansksproget familie med tyskkundskaber. Silas startede i Københavns bordtennisklub, hvor hans storebror spillede, men han blev overflyttet til Frederiksberg BTK for at kunne være sammen med sine klassekammerater og den indtil videre sidste fra klassen Tjark-Finn Paterson som i denne sæson er ankommet med sin familie fra Tyskland.

”Sankt Petri skolen har dannet et fantastisk grundlag for vores klub”, fortæller Jan Kristoffersen, der er formand for Frederiksberg BTK, som startede med udgangspunkt i en ungdomsafdeling. Se klubbens hjemmeside her

Østdanske mestre

Phillip blev den første spiller i Frederiksberg BTK som vandt et østdansk mesterskab individuelt og han var oppe som nr. 12 på puslinge ratinglisten. Siden er fulgt mange østdanske medaljer i guld, sølv og bronze til Phillip, Paul og Max.
De tre drenge blev sammen med Ruben Kristensen, København – østdanske meste for puslingehold i sæsonen 2015/2016. Desværre valgte Phillip at stoppe før sæson 2016-2017 til fordel for håndbold.
I indeværende sæson har drengene fra Sankt Petri været Paul, Max, William og Tjark. Max og Paul, samt Lukas Kitaj har i denne sæson deltaget i A-rækken for yngre drenge. Phillip, Max og Paul har alle været udtaget til ØBTU’s træningslejre.

”Hvis der var skoleturnering for årgang 2005 – så vil jeg tro, at det måske var Danmarks bedste 5. klasse både med tre- og firemandshold”, lyder det stolt fra Jan Kristoffersen.

Om Sankt Petri skolen

Sankt Petri skole er en tysk-dansk privatskole i det indre København tæt på Nørreport station. Skolen er en af landets ældste med traditioner tilbage til år 1575.

Skolen har 600 elever fra 0. til og med 12. klasse og er fra 2010 udvidet med en gymnasieafdeling, så der nu kan tages studentereksamen fra skolen.

Eleverne på skolen har typisk en familiær tilknytning til Tyskland f.eks. taler enten mor og/eller far tysk. En anden gruppe elever tilhører de såkaldte expat-familier (expat – kan oversættes som en person, der aktivt har fravalgt sit fædreland), der bor i København i nogle år på grund af mors eller fars arbejde, for siden at flytte til næste storby. Der er også enkelte elever fra danske familier, der vælger skolen, fordi den ligger i nærheden, eller de kender nogen, der har anbefalet den, eller fordi familien har boet i Tyskland i nogle år.

Sproget på skolen er en lystig blanding af både tysk og dansk alt efter, hvem der taler med hvem.

Skolens beliggenhed gør, at den fysiske udfoldelse i pauserne er begrænset. Elever fra 2. klasse og opad må benytte pladsen omkring Sankt Petri kirke i pauserne, ellers er det den asfalterede skolegård, hvor legen udfolder sig. Der står et bordtennisbord i den lille skolegård, der kan benyttes af alle, og ét på tagterrassen, der er forbeholdt 5. klasserne. Fra 0. klasse af har det derfor været et hit at samles til rundt-om-bordet ved bordtennisbordet.

Hver dag ryger en af boldene hen over tagterrassens mur, og eleverne har et sindrigt system til at erstatte og returnere dem. De har også opfundet regler der gør, at forskellen på øvede og uøvede spillere udlignes en smule.


Der spilles altid bordtennis i skolen frikvarterer og det forlyder, at der også blev spillet rundt-om-bordet ved fastelavn. Foto: Privat.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk